Vastuullisuusmerkit Kuntamarkkinoilla

Rakennetaanko kunnan uusi koulu energiatehokkaaksi ja sisäilmaltaan laadukkaaksi? Tarjotaanko koulussa ruokaa, jonka tuotannossa on otettu huomioon ympäristön ja ihmisten hyvinvointi?

Tuotteilla ja palveluilla on aina välittömiä tai välillisiä vaikutuksia paitsi ympäristöön, myös ihmisiin. Hankintapäätökset vaikuttavat siihen, kuinka paljon tuotteiden ja palvelujen elinkaaren aikana kuluu energiaa ja materiaaleja, millaisissa työoloissa ne tuotetaan ja otetaanko tuotannossa huomioon luonnon monimuotoisuus ja ilmasto.

Tule Kuntamarkkinoille kuuntelemaan, miten vastuullisuusmerkkien käyttö hankinnoissa voi edesauttaa kunnan vastuullisuustavoitteiden saavuttamista. Kuntatalolla pääset myös testaamaan tietosi ja kisaamaan vastuullisista palkinnoista merkkivisassa. Ohjelman järjestävät yhteistyössä Reilu kauppa, Luomu, Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki.

Ohjelma

  • Keskiviikkona 14.9 klo 10.00–10.20 virtuaalinen tietoisku (osallistuminen tapahtumaportaalin kautta)
  • Torstaina 15.9. klo 10.30–10.50 tietoisku Kuntatalolla tilassa A3.2
  • Osasto ja tietovisa Kuntatalon kolmannessa kerroksessa keskiviikkona 14.9. klo 9.00–16.00 ja torstaina 15.9. klo 9.00–16.00. Löydät meidät osastopaikalta 3S4 hissien lähettyviltä.