Siirry sisältöön
Havainnekuva NCC:n rakentamasta Joutsenmerkkiä tavoittelevasta kerrostalosta Espoon Karakalliontiellä. Kuva: Optiplan

Mitä talon Joutsenmerkki tarkoittaa asukkaan kannalta?

Miltä kuulostaisi, jos voisit asua talossa, jossa kaikki käytetyt rakennusmateriaalit on käyty tarkasti läpi, päivänvaloa on riittävästi ja energiatehokkuus on parasta A-luokkaa? Muun muassa nämä asiat toteutuvat Joutsenmerkityssä talossa.

Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen

Arvokkaat arvot

Lähes kaikilla yrityksillä on omat ja parhaassa tapauksessa henkilökunnan kanssa yhdessä sovitut arvot. Yhteisen arvopohjan kautta tiedämme, mitkä asiat ovat meille toiminnassa tärkeitä.

Planeetan parhaat pihatalkoot

Ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii tuntuvia sijoituksia vihreään teknologiaan, tietysti kestävämpiä elämäntapoja unohtamatta. Kehityksen kärjessä on myös helpompi hengittää.

Ihmistä isompi kädenjälki

Sijoitusrahasto kiikutti rahansa kestävämpiin sijoituskohteisiin. Tulos parani. Raha on valtaa myös ympäristöasioissa.

Kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet pyrkivät ratkaisemaan ilmastonmuutoksen vuoteen 2030 mennessä. Joutsenmerkki on tehokas työkalu kestävän tulevaisuuden rakentamiseen, sillä se edistää aktiivisesti yhtätoista kestävän kehityksen 17 tavoitteesta.

Nyt puhutaan muovista

Viimeisen vuoden aikana ei ole voinut välttyä muoviuutisilta. Muovipaniikkiakin on ollut ilmassa. YLEn I love muovi -kampanja on nostanut ja nostaa muovin puheenaiheeksi nyt huhtikuussa. Joutsenmerkki on kieltänyt kertakäyttöisiä muoveja jo viime vuonna. Muovin lajittelu on tärkeää, kunhan pakkaukset ovat sellaisia, että ne sopivat kierrätykseen.

Kosmetiikan mikromuovit – ovatko enää ongelma?

Tällä viikolla on taas I love me ja beauty Pro -messujen aika. Messukeskus täyttyy muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista. Joutsenmerkki on mukana perjantaina 19.10. keskustelemassa kosmetiikan mikromuoveista.

Muoviton maaliskuu

Muovi on noussut päivän puheenaiheeksi. On mikromuovia, merien muovilauttoja ja muovien kemikaaleja. Myös Joutsenmerkki pohtii paljon muoviasioita, ja esimerkiksi Joutsenmerkityssä kosmetiikassa mikromuovi on ollut kielletty jo vuosia.