Joutsenmerkin Vaikea saada, helppo valita -kampanjan banneri

Vaikea saada. Helppo valita.

Moni tuote ja palvelu haluaisi Joutsenmerkin, mutta kaikilta se ei onnistu. Pitämällä riman korkealla Joutsenmerkki helpottaa ympäristölle hyviä valintoja. Vaikea saada – sinulle helppo valita.

Mistä tunnistat ympäristölle hyvän valinnan? Mistä tiedät, mitä ympäristöasioita pitäisi milloinkin osata huomioida – ilmasto, luonnon monimuotoisuus vai ehkä kemikaalit? Jos tuotetta markkinoidaan ympäristöystävällisenä, voiko siihen luottaa?

Kaikkea tätä on usein mahdotonta selvittää itse. Eikö olisi hienoa, jos joku tekisi sen puolestasi? Joutsenmerkki tekee!

Ympäristölle parempia valintoja – helposti

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki ja yksi maailman vaativimmista ympäristösertifikaateista. Se voidaan myöntää yli 50 erilaiselle tuotteelle ja palvelulle, pesuaineista ja paperituotteista aina vaatteisiin, hotelleihin, sijoitusrahastoihin ja kokonaisiin rakennuksiin asti.

Joutsenmerkki auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta, edistää kiertotaloutta ja tukee luonnon monimuotoisuuden säilymistä, laatua ja turvallisuutta unohtamatta. Merkin kunnianhimoisissa kriteereissä huomioidaan tuotteen koko elinkaaren olennaiset vaiheet raaka-aineista ja tuotannosta aina kierrätykseen asti.

Kaikki tämä ei tapahdu itsestään. Joutsenmerkin taustalla työskentelee Pohjoismaissa lähes 200 ympäristöasioiden ammattilaista – esimerkiksi kemistejä, insinöörejä, biologeja ja ympäristötieteilijöitä. Puhumattakaan siitä työstä, joka yrityksissä tehdään merkin saavuttamiseksi.

Kaikki tämä, jotta ympäristölle hyvät valinnat olisivat mahdollisimman helppoja. Valitse siis Joutsenmerkki – oppaasi ympäristölle parempiin valintoihin.

Tutustu Joutsenmerkkiin

94 %
suomalaisista tunnistaa Joutsenmerkin
yli 15 000
tuotetta ja palvelua Suomen markkinoilla
57
tuote- ja palveluryhmää

Tutustu tuotteisiin, joille sanottiin ei

Hyväksy seuraavat evästeet, jotta voit katsoa videon: statistics, marketing.
Hyväksy seuraavat evästeet, jotta voit katsoa videon: statistics, marketing.

Kampanjaa tukee Pohjoismaiden ministerineuvosto. Tiesitkö, että Joutsenmerkki on perustettu ministerineuvoston aloitteesta?