Hakeminen

Oletko hakemassa tuotteelle tai palvelulle Joutsenmerkkiä? Onneksi olkoon, se on hyvä päätös.

Joutsenmerkin hakeminen on liiketoiminnan kehitysprosessi. Se kehittää monipuolisesti yrityksen toimintaa: tuotekehitystä, tuotantoa, johtamista, markkinointia ja myyntiä. Samalla Joutsenmerkki auttaa vähentämään ympäristön kuormitusta.

Tarkista ensin, onko tuotteellenne kriteerit

Tarkista alla olevasta linkistä, löytyykö tuotteellenne tai palvelullenne kriteerit. Jos löytyy, voitte hakea Joutsenmerkkiä. Olemme aina valmiina auttamaan!

Näin hankit Joutsenmerkin

Näillä askelilla pääset alkuun merkin hakemisessa. Yksityiskohtaisemman oppaan hakemusprosessista voit ladata täältä.

 1. Selvitä, onko tuotteellesi kriteerit

  Joutsenmerkin voi saada tuote tai palvelu, joka täyttää sille asetetut kriteerit. Selvitä, onko tuotteellesi laadittu kriteerit.

 2. Perehdy hyötyihin, maksuihin ja työn määrään

  Perehdy Joutsenmerkin hyötyihin ja maksuihin. Ota myös selvää mitä vaatimuksia kriteereissä on asetettu. Pyri arvioimaan tuotteeseen tarvittavat muutokset sekä niiden aiheuttaman työn ja kustannusten määrä.

  Parhaan avun hyötyjen ja mahdollisten muutostöiden määrän arvioimiseksi saat Ympäristömerkinnän henkilökunnalta. Kannattaakin olla yhteydessä meihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

 3. Tee päätös ja täytä hakemus

  Aloita hakemus Nordic Ecolabelling Portal -järjestelmässä tai hakemuslomakkeella. Tässä vaiheessa sinulle nimetään yhteyshenkilö, joka tarkastaa hakemuksesi. Yhteyshenkilösi auttaa sinua merkin hakemisessa.

 4. Kehitä tuotettasi ja kerää hakemukseen tarvittava materiaali

  Ryhdy koostamaan hakemukseen liitettäviä dokumentteja. Joissain tuoteryhmissä Joutsenmerkillä on käytössä digitaalisia työkaluja ja laskentataulukoita hakemisen helpottamiseksi. Kysy näistä lisää Ympäristömerkinnästä.

  Joutsenmerkin hankkiminen saattaa edellyttää muutosten tekemistä tuotteeseen tai palveluun. Varaudu tekemään muutoksia ennen kuin lähetät dokumentit tarkastettavaksi.

 5. Lähetä hakemus tarkastettavaksi

  Lähetä hakemukseen liitettävät dokumentit tarkastettavaksi Ympäristömerkintään. Tarkastamme hakemuksen ja teemme tarkastuskäynnin paikan päälle. Huomaa, että tietyissä tuoteryhmissä (esimerkiksi talot) hakemusmateriaalia tarkastetaan sitä mukaa, kun materiaalia kertyy.

 6. Käytä Joutsenmerkkiä

  Kun merkki on saatu, käytä Joutsenmerkkiä monipuolisesti markkinoinnissa, viestinnässä ja myynnissä. Näin saat merkistä suurimman mahdollisen hyödyn. Joutsenmerkin markkinointi ja viestintä auttaa sinua mielellään näkyvyyden maksimoinnissa.

Joutsenmerkki on hirveän hyvä vetoapu omien ympäristövaikutusten tarkasteluun ja toiminnan kehittämiseen. Se ei ole päälle liimattava leima, vaan ennen kaikkea kumppani, jonka kanssa kuljetaan yhteistä polkua pitkin.

Karoliina Hannula, Antellin kehityspäällikkö