Siirry sisältöön

Joutsenmerkki edelleen Suomen 5. arvostetuin brändi

Joutsenmerkki on edellisen vuoden tapaan Suomen 5. arvostetuin brändi 958 brändin joukosta. Varsinkin naiset ja nuoret arvostavat Joutsenmerkkiä. Kuluttajat ovat myös valmiita suosittelemaan Joutsenmerkki-tuotteita muille.

Selvitys: Joutsenmerkki edistämään kiertotaloutta

Joutsenmerkkiä voitaisiin kehittää edelleen kiertotaloutta edistäväksi niin, että kriteeristöä kehitettäisiin uudelleenvalmistetuille tuotteille ja ympäristöystävällisille jakamistalouden palveluille. Myös tuotteiden päivitettävyydelle, monikäyttöisyydelle ja muunneltavuudelle voitaisiin asettaa vaatimuksia. Tämä käy ilmi Suomen ympäristökeskuksen tuoreesta selvityksestä ”Circular Economy and the Nordic Swan Ecolabel”.

Joutsenmerkitty rakentaminen kiinnostaa

Vantaan Hakunilaan rakennetaan uutta kerrostaloa, jonka on tarkoitus täyttää Joutsenmerkin ympäristökriteerit. Savon Koulutuskuntayhtymä (SAKKY) vieraili VAV:n ja NCC:n työmaalla 23.8. Joutsenmerkki-rakentamisen lisäksi heitä kiinnosti erityisesti kuulla hyväksi havaittuja käytäntöjä omia rakennushankkeitaan ajatellen.

Nestemäisten ja kaasumaisten polttoaineiden kriteerit uusittiin

Joutsenmerkin kriteerit nestemäisille ja kaasumaisille polttoaineille on uusittu. Kriteerit on laajennettu koskemaan maantieliikenteen ja biokaasun lämmitys- ja teollisuuskäytön lisäksi merenkulun ja lentoliikenteen biopolttoaineita sekä lämmityksessä ja teollisuudessa käytettäviä nestemäisiä biopolttoaineita.