Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Ensimmäinen pienryhmäkoti sai Joutsenmerkin

Kaarinaan rakennettu pienryhmäkoti on saanut Joutsenmerkin. Kyseessä on Pohjoismaiden ensimmäinen pienryhmäkoti, jossa Joutsenmerkitty asuinympäristö tukee traumataustaisten lasten ja nuorten kuntoutusta.

Ympäristömerkinnän vuosijulkaisu ilmestyi

Ympäristömerkinnän vuosijulkaisun teemoina ovat tänä vuonna mm. Joutsenmerkitty rakentamiseen Mikromuovit Kiertotalous EU-ympäristömerkki 25 vuotta Tutustu lehteen!  

Ravintoloille uudet kriteerit

Ravintolat voivat nyt hakea Joutsenmerkkiä uusien tiivistettyjen ravintolakriteerien mukaan tai vaihtoehtoisesti vanhojen kriteerien mukaan, jossa ravintoloiden vaatimukset ovat osana kokonaisuutta (hotellit, ravintolat ja kongressikeskukset).

Hiihtolomaksi Joutsenmerkittyyn hotelliin?

Hiihtoloma koittaa muutaman viikon kuluttua ja virkistävä hotelliloma houkuttelee monia. Myös hotellivalinnoilla pystyy vaikuttamaan ympäristöön. Tiesitkö, että esimerkiksi Scandicin kaikilla hotelleilla on Suomessa Joutsenmerkki.

Astrid Thors Ympäristömerkintälautakunnan puheenjohtajaksi

Ympäristömerkintälautakunnan uudeksi puheenjohtajaksi on nimitetty varatuomari Astrid Thors.
-On tärkeää, että merkit vastaavat kansalaisten huoleen ilmastomuutoksesta ja merien tulevaisuudesta. On myös tärkeää, että saamme entistä enemmän palveluja ympäristömerkityiksi.

Joutsenmerkin kriteeriehdotus suksivoiteille on lausunnolla

Pohjoismainen ympäristömerkintä on tehnyt ehdotuksen suksivoiteiden kriteereiksi. Tuoteryhmään kuuluu suksien luistoa edistäviä voiteita. Nämä tuotteet sopivat kaiken tyyppisille suksille. Vaatimuksia asetetaan tuotteen ympäristöominaisuuksille, joissa voidaan saavuttaa mahdollisimman suuri ympäristöhyöty.