Kosmetiikan mikromuovit – ovatko enää ongelma?

Tällä viikolla on taas I love me ja beauty Pro -messujen aika. Messukeskus täyttyy muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista. Joutsenmerkki on mukana perjantaina 19.10. keskustelemassa kosmetiikan mikromuoveista.

Muovit ja mikromuovit ovat viime aikoina puhuttaneet paljon. Kosmetiikan mikromuovit ovat Joutsenmerkissä olleet kiellettyjä jo vuosia ja tänä syksynä Joutsenmerkityissä tuotteissa kiellettiin EU:n muovistrategian mukaisesti mm. muoviset vanupuikot.

Kosmetiikan mikromuovit ovat vain yksi osa muoviongelmaamme. Vaikka alle prosentti mikromuoveista on peräisin kosmetiikasta, kannattaa kaikkiin mikromuovin lähteisiin puuttua. Prosenttikin tarkoittaa tuhansia ja tuhansia mikromuovipartikkeleita.

Moni meistä on onneksi ottanut asian omakseen: kuluttajat valitsevat mikromuovittomia tuotteita ja iso osa valmistajista on vapaaehtoisesti luopunut mikromuovien käytöstä. Lisäksi EU:ssa valmistellaan nyt mikromuovien rajoittamista ja tämä koskee myös kosmetiikan mikromuoveja.

Pelasta maailmaa vähän joka päivä

Parannamme maailmaa askel kerrallaan ja me kaikki voimme tehdä osamme. Aloitetaan niistä asioista, joille pystymme heti tekemään jotain, sillä jo se auttaa ja samalla muokkaa asenteitamme ja ympäristöämme. Kun yksi osa ongelmaa on ratkottu, siirrytään seuraavan pariin. Maailmakin saattaa silloin olla jo valmis siihen. Muistetaan iloita pienistäkin onnistumisista ja kiittää itseämme ja toisiamme hyvästä työstä, niistä saamme voimaa seuraavaan koitokseen.

Kosmetiikan mikromuoviongelma alkaa olla jo voiton puolella. Nostetaan siis malja meille kaikille kosmetiikan mikromuoviongelmaan puuttuneille! Mikä muoviongelma seuraavaksi ratkottaisiin?

Mikromuovit kosmetiikassa -keskustelu, Beauty Pro -lavalla 19.10. kello 14