Tutkittua tietoa

Joutsenmerkki on tunnettu ja arvostettu merkki, jota ostajat haluavat. Joutsenmerkki on myös uskottava tapa viestiä ympäristöasioista.

Suomessa 93 prosenttia kuluttajista tunnistaa merkin. Joutsenmerkki on myös hyvin pidetty merkki: arvostetuimpien brändien tutkimuksessa se on sijoittunut kärkisijoille vuodesta toiseen, vuonna 2021 sijalle 7.

Positiivisempi yrityskuva

Tutkimusten mukaan kuluttajille tulee positiivisempi mielikuva yrityksistä, jotka tarjoavat Joutsenmerkittyjä tuotteita tai palveluita. Voit vahvistaa koko yrityksesi ja brändisi mielikuvaa käyttämällä Joutsenmerkittyjä tuotteita näkyvästi markkinoinnissasi.

Joutsenmerkki lisää viestisi uskottavuutta

Kuluttajat ja ammattihankkijat luottavat Joutsenmerkkiin. Mikäli viestit vastuullisuudesta ja ympäristöasioista, lisää Joutsenmerkki viestisi uskottavuutta. Se antaa markkinoinnille ja viestinnälle tukevan selkänojan, johon voi luottaa.

Ostajat haluavat Joutsenmerkkiä

Tutkimusten mukaan kaksi kolmasosaa kuluttajista tarkistaa vähintään silloin tällöin, onko tuotteella Joutsenmerkki. Kuluttajien lisäksi myös ammattihankkijat haluavat ostaa Joutsenmerkittyjä tuotteita ja palveluita. Käytä tämä hyväksesi.

Apua vientiin Pohjoismaihin

Joutsenmerkki on Pohjoismainen ympäristömerkki. Se on tunnettu, arvostettu ja haluttu merkki myös muissa Pohjoismaissa. Joutsenmerkki voikin avata uusia mahdollisuuksia vientimarkkinoilla. Brändihyödyn lisäksi saat konkreettista apua viestintään, markkinointiin ja myyntiin Joutsenmerkin eri maiden toimistoilta.

Joutsenmerkin hankkineet ovat tyytyväisiä

95 prosenttia Joutsenmerkin hankkineista yrityksistä voisi suositella merkin hankkimista myös muille yrityksille. Joutsenmerkin hankkimiseen ollaan tyytyväisiä monesta syystä. Hyötyjen takia Joutsenmerkki nähdään pitkäaikaisena sijoituksena, josta ei hevin luovuta.

Lataa lisää tutkimustuloksia

Olemme koostaneet yhteen eri tutkimusten tuloksia. Lataa opas ja lue lisää, mitä hyötyä Joutsenmerkistä voi saada.

Yhteenveto Joutsenmerkin tuloksista Brändien arvostus 2021 -tutkimuksessa. Kuva: Taloustutkimus

Ympäristömerkinnän 2020 asiakaskokemustutkimuksen tuloksia: tyytyväisten osuus. Kuva: Kantar