Joutsenmerkin, EU-ympäristömerkin, Reilun kaupan, Pro Luomun ja EkoCentrian Vaikuta hankinnoilla -kampanjan banneri

Vastuulliset hankinnat

Rakennetaanko kunnan uusi koulu energiatehokkaaksi ja sisäilmaltaan laadukkaaksi? Millaista ruokaa koulussa tarjoillaan? Hankinnoilla voi ja kannattaa vaikuttaa!

Valtio, kunnat ja muut julkiset toimijat ostavat tavaroita ja palveluja vuosittain kymmenillä miljardeilla euroilla. Se tuo mukanaan myös vaikutusvaltaa. Siksi Joutsenmerkki, Pro Luomu, Reilu kauppa ja EU-ympäristömerkki haastavat kuntapäättäjät tukemaan vastuullisia hankintoja. Esimerkiksi vuoden 2021 kuntavaaleissa lähes 1 000 ehdokasta allekirjoitti sitoumuksen vastuullisten hankintojen edistämisestä.

Tietoa ja verkostoja vastuullisista hankinnoista kiinnostuneille

Kuluttajakyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että kuntien tulee näyttää esimerkkiä vastuullisilla hankinnoillaan. Kunnanvaltuutettuna tai hankkijana voit edistää kuntasi julkisten hankintojen vastuullisuutta. Tiiviin tietopaketin vaikuttavista hankinnoista ja vastuullisuusmerkeistä voit ladata tästä.

Julkaisemme myös uutiskirjeen vastuullisista hankinnoista muutaman kerran vuodessa. Uutiskirje lähetetään sitoumuksemme allekirjoittaneille kunnanvaltuutetuille ja varavaltuutetuille. Voit tilata uutiskirjeen tästä, vaikket olisi tullut valituksi valtuustoon, harkitset ehdokkuutta vasta seuraavissa vaaleissa tai olet muuten vain kiinnostunut julkisten hankintojen vastuullisuudesta.

Ota yhteyttä

Kampanjamateriaaleja ja linkkejä

Uutiskirje vastuullisista hankinnoista

Nimi(Pakollinen)
Tietosuoja(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.