Lapsi joen rannalla

Mistä on Joutsenmerkitty kesäloma tehty?

Useimmilla kesäloma on vielä edessä, joillain jo takana, jotkut eivät lomailemaan ehdikään. Joutsenmerkittyjä tuotteita löytyy moniin kesän rientoihin, tietysti myös lomailuun.

Noh, aivan ei Joutsenmerkkiä voi lomasuunnitelmilleen saada, mutta toki lomatunnelmissakin voi ympäristön huomioida.

Kuukauden tuotteemme kesäkuulle on yhden tuotteen sijaan nippu tuotteita, jotka kannattaa kesälläkin pitää mielessä. Tässä siis Joutsenmerkin vinkit ympäristövastuulliseen kesälomaan!

Joutsenmerkki matkalla mukana

Jos kesälomallaan aikoo matkustaa, ensimmäisenä eteen tulee tietysti matkakohteen valinta. Ympäristön kannalta matka lähelle on yleensä parempi kuin matka kauas, ja kesäisin täällä Pohjolassakin saadaan usein nauttia aurinkoisista hellepäivistä.

Miltä kuulostaisi vaikkapa aurinkoinen Ahvenanmaan saaristo tai Lapin kesä? Matkalla on tietysti majoituttava ja ruokailtava, ja molempiin tarpeisiin löytyy runsaasti Joutsenmerkittyjä vaihtoehtoja kaikista Pohjoismaista.

Joutsenmerkitty Hilton Helsinki Strand
Esimerkiksi Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Hilton Helsinki Strand on Joutsenmerkitty.

Jos matkaa tehdään matkailuautolla tai omalla veneellä, molempien hoitoon löytyy monia Joutsenmerkittyjä tuotteita. Reissussa usein tarvittavia paristoja ja varavirtalähteitäkin on saatavilla Joutsenmerkittyinä.

Auringolta kannattaa lomainnostuksessakin suojautua. Tarpeen täyttää tietysti Joutsenmerkitty aurinkovoide. Matkalukemiseksi mukaan tarttuu vaikkapa Joutsenmerkitty kirja.

Merkityksellistä mökkeilyä

Monelle kesäloma tarkoittaa ennen kaikkea mökkeilyä. Ennen rentoa lomailua on kuitenkin usein edessä talkoot remontoinnin ja pihatöiden parissa.

Vaikkapa terassi rakentuu kätevästi Joutsenmerkitystä puutavarasta, ja viimeistelytkin hoituvat Joutsenmerkityillä tuotteilla. Joutsenmerkittyjä ulkomaaleja löytyy niin kivi- kuin lautajulkisivuillekin.

Lokalahdelle on rakennettu kokonainen mökkikin Joutsenmerkin vaatimuksia noudattaen. Rakennushankkeella on myös oma blogi.

Uudet kalusteet terassille voi nikkaroida itse kestävästä puutavarasta tai valita Joutsenmerkityistä ulkokalusteista. Nurmikon ajaa näppärästi ja vähäpäästöisesti Joutsenmerkityllä ruohonleikkurilla.

Accoya-puusta tehty penkki.
Esimerkiksi Accoya-puu on erittäin kestävä vaihtoehto puurakenteisiin ja ulkokalusteisiin.

Saunan puhdistus ennen löylyjä tehdään luonnollisesti Joutsenmerkityillä puhdistusaineilla, ja tarvittaessa lauteet ja paneelit käsitellään Joutsenmerkityllä öljyllä tai vahalla. Jäteveden käsittely mökkiolosuhteissa ei usein ole aivan yhtä tehokasta kuin kaupungissa, ja siksi erityisesti mökillä kannattaakin peseytyä Joutsenmerkityillä saippuoilla ja shampoilla.

Ny rillataa!

Viimeistään saunomisen jälkeen alkaisi olla jo ruoka-aika. Grilli laitetaan tietysti tulille Joutsenmerkityillä grillihiilillä ja sytykkeillä.

Mökin vakiovarustukseen kuuluvat tietysti myös Joutsenmerkityt talouspaperit ja servietit, ja tiskaus hoituu ympäristöä säästäen Joutsenmerkityillä astianpesuaineilla.

Illan tullen mökkituvan lämmityskin voi kesän viileämpinä aikoina olla tarpeen. Jos tupa on lämmönlähdettä vailla tai takka jo uusimisen tarpeessa, kannattaa harkita Joutsenmerkittyä tulisijaa, vaikkapa Aduron runsaista valikoimista.

Tunnelmavalaistukseen tai sähköttömän erämökin lukuvaloksi valitaan tietysti Joutsenmerkitty kynttilä.

Mukavaa ja merkityksellistä kesää kaikille!