Marjo Matikainen-Kallström Ympäristömerkintälautakunnan puheenjohtajaksi

Ympäristömerkintälautakunnan uudeksi puheenjohtajaksi on valittu entinen kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström. Hän on toiminut aiemmin useissa yhteiskunnallisissa tehtävissä aina kaupunginvaltuustosta Euroopan parlamenttiin.

Uusi Ympäristömerkintälautakunta on aloittanut työnsä. Puheenjohtajaksi valittu Marjo Matikainen-Kallström on entinen kansanedustaja ja toiminut aiemmin niin MEPinä, kaupungin valtuuston jäsenenä sekä kestävän kehityksen toimikunnassa. Hänet tunnetaan myös hiihdon olympiavoittajana. Matikainen-Kallström on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja eMBA, sekä valmentaa tällä hetkellä johtajia ja esihenkilöitä.

Puheenjohtajakaudelta hän odottaa mielenkiintoisia teemoja sekä yhteistyötä lautakunnan jäsenten ja taustaryhmien kanssa.

– Näen, että lautakuntajäsenten ja taustaryhmien asiantuntemus on todella tärkeää erilaisten näkökantojen pohtimisen kannalta. Minun tehtäväni on pitää lankoja käsissäni sekä johdattaa lautakunta yhteisiin päätöksiin, Matikainen-Kallström kertoo.

Monitahoista yhteistyötä ja ympäristömerkkien tukemista

Ympäristömerkintälautakunta edistää Joutsenmerkin ja EU-ympäristömerkin toimintaa Suomessa. Sen tehtävänä on ottaa kantaa muun muassa uusien tuoteryhmien valintaan, ympäristömerkkien kriteereihin sekä kriteerien valmisteluun liittyviin keskeisiin ympäristökysymyksiin ja niitä käsitteleviin selvityksiin Suomen osalta. Matikainen-Kallström pitääkin ympäristömerkkejä tärkeinä niin kuluttajille kuin yrityksille.

– Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki ovat tärkeitä kestävän kuluttamisen kannalta. Mitä laajemmin nähdään niiden vaikutus myös taloudellisen kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta, sitä enemmän yrityksiä saadaan mukaan, hän toteaa.

Suomen Ympäristömerkintälautakunnan työssä on mukana niin kaupan, kuluttaja- ja ympäristöjärjestöjen kuin viranomaistahojenkin edustajia. Lautakunta sai tälle kaudelle myös uusia jäseniä.