Ympäristömerkinnän henkilökuntaa vuonna 2019

Ympäristömerkintä Suomi hakee kemian osaajaa tarkastustyön tueksi

Haluatko tehdä työtä ympäristön hyväksi? Opiskeletko kemiaa tai ympäristötieteitä ja etsit käytännön työkokemusta? Jos vastauksesi on kyllä, saatat olla etsimämme henkilö!

Ympäristömerkintä Suomi Oy hoitaa Suomessa Pohjoismaista ympäristömerkkiä eli Joutsenmerkkiä ja EU-ympäristömerkkiä. Ympäristömerkinnän asiantuntijat osallistuvat kriteerien kehittämiseen, käsittelevät hakemuksia ja valvovat merkkien luvanhaltijoita. Ympäristömerkinnän tehtäviin kuuluu myös viestintä ja markkinointi.

Etsimme nyt osa-aikaista työntekijää avustamaan ympäristömerkkihakemusten käsittelyssä. Tehtäviin sisältyy esimerkiksi:

  • Kemikaali- ja materiaalitietojen käsittely Ympäristömerkinnän tietokannoissa
  • Vuosivalvontatietojen tarkastaminen asiantuntijan ohjauksessa
  • Tarkastustaulukoiden laatiminen, Excel-taulukoiden kehittäminen ja ylläpito
  • Erilaiset pienet tehtävät, jotka liittyvät lupatietojen ylläpitoon asiakastietojärjestelmässä

Odotamme sinulta

Sinulla on vähintään kahden vuoden korkeakouluopinnot suoritettuna. Opintosi voivat olla kemian ja/tai ympäristötieteen alalta. Olet kiinnostunut kemikaalien ympäristövaikutuksista ja ympäristövastuullisuudesta yleisellä tasolla. Kemikaaliluokitusten tuntemus katsotaan eduksi.

Lisäksi odotamme:

  • perusosaamista omalta alaltasi
  • hyviä IT-valmiuksia, sujuvaa Office-ohjelmien ja erityisesti Excelin käyttöä
  • valmiutta itsenäiseen työskentelyyn erilaisissa tehtävissä
  • järjestelmällistä ja huolellista otetta työhön ja tietojen käsittelyyn
  • yhteistyökykyä, ratkaisukeskeistä ajattelua ja sujuvia vuorovaikutustaitoja
  • hyvää englannin kielen taitoa (kirjoitetun ruotsin ymmärtämisestä on myös hyötyä)

Tarjoamme sinulle

Ympäristömerkinnällä tehdään työtä, jolla on merkitystä. Tarjoamme joustavaa ja opiskelua tukevaa osa-aikatyötä kansainvälisesti arvostettujen ympäristömerkkien parissa, ympäristöalan ja tuotekemian asiantuntijoiden ohjauksessa.

Työtä on tarjolla noin 10 tuntia viikossa, työajoista voidaan sopia joustavasti. Voit työskennellä niin toimistollamme Helsingin ydinkeskustassa kuin etänäkin. Tehtävä on alustavasti määräaikainen 31.5.2024 asti.

Ympäristömerkintä Suomi on valtion kestävän kehityksen yhtiö Motivan tytäryhtiö. Motivan julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille tarjoamat asiantuntijapalvelut auttavat tekemään resurssitehokkaita, vaikuttavia ja kestäviä valintoja.

Kiinnostuitko tehtävästä?

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen sinikka.karppelin@ecolabel.fi. Hakuaika päättyy 24. syyskuuta 2023.

Lisätietoja tehtävästä voit tiedustella lupapäällikkö Sinikka Karppelinilta (040 717 8523) keskiviikkona 13.9. klo 13–14 ja keskiviikkona 20.9. klo 13–15. Tietoa ympäristömerkeistä ja Ympäristömerkintä Suomen työstä löydät myös sivuiltamme.