Lotus Soft Embo, Joutsenmerkitty WC-paperi

Parempaa paperia pyttyyn – ympäristönkin kannalta

Kuluttajalla riittää nykyään valinnanvaraa varsin arkisissa perusasioissakin. Ympäristön kannalta parhaan vaihtoehdon metsästäminen on helppo aloittaa bongaamalla pakkauksesta Joutsenmerkki.

WC-paperit ovat kenties tuoteryhmä, jossa Joutsenmerkitty vaihtoehto tulee usein valittua ihan huomaamattaankin. On ilahduttavaa, että niin monien Suomessa valmistettujen paperien ympäristökuormituksen vähentämiseen on satsattu.

Tuoteryhmän valikoimasta huomaa myös, ettei ympäristömerkitty vaihtoehto usein ole yhtään sen kalliimpi. Esimerkiksi suomalaisten kestosuosikin, Nokian paperitehtaalla valmistetun Lotus Soft Embon kyljestä Joutsenmerkki on löytynyt jo vuosikausia.

Joutsenmerkin kriteerit rajoittavat esimerkiksi kemikaalien käyttöä ja tuotannon ja kuljetusten hiilidioksidipäästöjä. Kuituraaka-aineet ovat jäljitettäviä, ja suuri osa niistä on joko kierrätettyjä tai peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Miljoonia kiloja vuodessa

Yhden WC-paperirullan hiilijalanjälki on toki suhteellisen pieni. Yhden suomalaisen vuodessa kuluttamat paperit vastaavat hiilidioksidipäästöiltään noin yhtä naudanlihakiloa.

Paperia kuitenkin kuluu koko kansan keskuudessa melkoisesti: noin 33 miljoonaa kiloa vuodessa. Siinä alkaa olla jo merkitystä, miten ja mistä se paperi on tehty.

Bongaa Joutsenmerkityt ja ympäristöä vähemmän kuormittavat vaihtoehdot esimerkiksi näiden tuttujen brändien valikoimista:

  • Lotus
  • Serla
  • Lambi
  • Katrin
  • Pirkka, Rainbow…