Vastuulliset hankinnat

Vastuulliset hankinnat -kampanjan kuva.

Rakennetaanko kunnan uusi koulu energiatehokkaaksi ja sisäilmaltaan laadukkaaksi? Millaista ruokaa koulussa tarjoillaan? Hankinnoilla voi ja kannattaa vaikuttaa!

Valtio, kunnat ja muut julkiset toimijat ostavat tavaroita ja palveluja vuosittain kymmenillä miljardeilla euroilla. Se tuo mukanaan myös vaikutusvaltaa. Siksi Joutsenmerkki, Pro Luomu, Reilu kauppa ja EU-ympäristömerkki haastavat kuntavaaliehdokkaat tukemaan vastuullisia hankintoja.

Vuoden 2021 kuntavaaleissa lähes 1 000 ehdokasta allekirjoitti sitoumuksen. Tältä erää sitoumusten kerääminen on päättynyt, kiitos kaikille allekirjoittaneille ja onnea valtuustoihin valituille!

Keskiviikkona 6.10.2021 klo 15–16 järjestämme kuntapäättäjille suunnatun webinaarin vastuullisista hankinnoista. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin, mutta voit jo ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Olemme mukana myös Kuntamarkkinoilla 15.–16.9.2021.

Webinaari vastuullisista hankinnoista 6.10.2021 klo 15–16

Tue vastuullisuutta kuntapäättäjänä

Tuoreen kuluttajakyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että kuntien tulee näyttää esimerkkiä vastuullisilla hankinnoillaan. Kunnanvaltuutettuna voit edistää kuntasi julkisten hankintojen vastuullisuutta. Tiiviin tietopaketin vaikuttavista hankinnoista ja vastuullisuusmerkeistä voit ladata tästä.

Tarjoamme sitoutuneille valtuutetuille ja varavaltuutetuille myös tukea ja vinkkejä muutamalla sähköpostilla vuosittain. Muutaman kerran vuodessa julkaistavan uutiskirjeen voit tilata alla olevalla lomakkeella, vaikket olisi tullut valituksi valtuustoon, harkitset ehdokkuutta vasta seuraavissa vaaleissa tai olet muuten vain kiinnostunut julkisten hankintojen vastuullisuudesta.

Uutiskirje vastuullisista hankinnoista

Ota yhteyttä

Lataa kampanjamateriaaleja

Sitoumuksen allekirjoittaneet kuntavaaliehdokkaat voivat käyttää oheisia kuvia esimerkiksi omissa somekanavissaan: