Vastuulliset hankinnat

Vastuulliset hankinnat -kampanjan kuva.

Rakennetaanko kunnan uusi koulu energiatehokkaaksi ja sisäilmaltaan laadukkaaksi? Millaista ruokaa koulussa tarjoillaan? Hankinnoilla voi ja kannattaa vaikuttaa!

Valtio, kunnat ja muut julkiset toimijat ostavat tavaroita ja palveluja vuosittain kymmenillä miljardeilla euroilla. Se tuo mukanaan myös vaikutusvaltaa. Siksi Joutsenmerkki, Pro Luomu, Reilu kauppa ja EU-ympäristömerkki haastavat kuntavaaliehdokkaat tukemaan vastuullisia hankintoja.

Millaisia hankintoja sinun kunnassasi tehdään? Entä tulevaisuudessa?

Tue vastuullisuutta kuntavaaliehdokkaana

Tuoreen kuluttajakyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että kuntien tulee näyttää esimerkkiä vastuullisilla hankinnoillaan. Kuntavaaliehdokkaana voit edistää kuntasi julkisten hankintojen vastuullisuutta.

Vastuullisuuden tukemiseen sitoutuneet ehdokkaat julkaistaan kampanjan sivustolla. Tarjoamme sitoutuneille kunnanvaltuutetuille myös tukea ja vinkkejä muutaman vuosittaisen sähköpostin välityksellä. Allekirjoittamisen jälkeen voit ladata kampanjan kuvamateriaalia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa käytettäväksi.

Kuntavaaliehdokas: allekirjoita sitoumus

  • Sähköpostiosoitetta ei julkaista.
  • Sallitut tiedostomuodot: jpg, jpeg, png.
    Suositusresoluutio: 1200 x 1200 px
  • Avoimessa tekstikentässä voitte kertoa, miksi vastuulliset hankinnat ovat teille tärkeitä. Sitaatti julkaistaan kampanjan verkkosivuilla.

Ota yhteyttä