Vastuulliset hankinnat

Vastuulliset hankinnat -kampanjan kuva.

Rakennetaanko kunnan uusi koulu energiatehokkaaksi ja sisäilmaltaan laadukkaaksi? Millaista ruokaa koulussa tarjoillaan? Hankinnoilla voi ja kannattaa vaikuttaa!

Valtio, kunnat ja muut julkiset toimijat ostavat tavaroita ja palveluja vuosittain kymmenillä miljardeilla euroilla. Se tuo mukanaan myös vaikutusvaltaa. Siksi Joutsenmerkki, Pro Luomu, Reilu kauppa ja EU-ympäristömerkki haastavat kuntavaaliehdokkaat ja muut kuntapäättäjät tukemaan vastuullisia hankintoja. Vuoden 2021 kuntavaaleissa lähes 1 000 ehdokasta allekirjoitti sitoumuksen.

Tietoa ja verkostoja vastuullisista hankinnoista kiinnostuneille

Tuoreen kuluttajakyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että kuntien tulee näyttää esimerkkiä vastuullisilla hankinnoillaan. Kunnanvaltuutettuna tai hankkijana voit edistää kuntasi julkisten hankintojen vastuullisuutta. Tiiviin tietopaketin vaikuttavista hankinnoista ja vastuullisuusmerkeistä voit ladata tästä.

Julkaisemme myös uutiskirjeen vastuullisista hankinnoista muutaman kerran vuodessa. Uutiskirje lähetetään sitoumuksemme allekirjoittaneille kunnanvaltuutetuille ja varavaltuutetuille. Voit tilata uutiskirjeen alta, vaikket olisi tullut valituksi valtuustoon, harkitset ehdokkuutta vasta seuraavissa vaaleissa tai olet muuten vain kiinnostunut julkisten hankintojen vastuullisuudesta.

Uutiskirje vastuullisista hankinnoista

Ota yhteyttä

Kampanjamateriaaleja ja linkkejä

Tallenne webinaarista 26.4.2022:

Tallenne webinaarista 6.10.2021: