Vastuulliset hankinnat

Vastuulliset hankinnat -kampanjan kuva.

Rakennetaanko kunnan uusi koulu energiatehokkaaksi ja sisäilmaltaan laadukkaaksi? Millaista ruokaa koulussa tarjoillaan? Hankinnoilla voi ja kannattaa vaikuttaa!

Valtio, kunnat ja muut julkiset toimijat ostavat tavaroita ja palveluja vuosittain kymmenillä miljardeilla euroilla. Se tuo mukanaan myös vaikutusvaltaa. Siksi Joutsenmerkki, Pro Luomu, Reilu kauppa ja EU-ympäristömerkki haastavat kuntavaaliehdokkaat tukemaan vastuullisia hankintoja.

Vuoden 2021 kuntavaaleissa lähes 1 000 ehdokasta allekirjoitti sitoumuksen. Tältä erää sitoumusten kerääminen on päättynyt, kiitos kaikille allekirjoittaneille ja onnea valtuustoihin valituille!

Tue vastuullisuutta kuntapäättäjänä

Tuoreen kuluttajakyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että kuntien tulee näyttää esimerkkiä vastuullisilla hankinnoillaan. Kunnanvaltuutettuna voit edistää kuntasi julkisten hankintojen vastuullisuutta. Tarjoamme sitoutuneille valtuutetuille ja varavaltuutetuille myös tukea ja vinkkejä muutamalla sähköpostilla vuosittain.

Alla olevalla lomakkeella voit tilata uutiskirjeen, vaikket olisi tullut valituksi valtuustoon, harkitset ehdokkuutta vasta seuraavissa vaaleissa tai olet muuten vain kiinnostunut julkisten hankintojen vastuullisuudesta.

Uutiskirje vastuullisista hankinnoista

Ota yhteyttä

Lataa kampanjamateriaaleja

Sitoumuksen allekirjoittaneet kuntavaaliehdokkaat voivat käyttää oheisia kuvia esimerkiksi omissa somekanavissaan: