Tiivispaperit

Joutsenmerkin kriteeriehdotus tiivispapereille on lausunnolla

Pohjoismainen ympäristömerkintä pyytää lausuntoja tiivispapereiden kriteeriehdotukseen. Kriteerit on arvioitu elinkaarinäkökulmasta ja ne täyttävät korkeat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

Lausunnot ovat tärkeitä ja niitä käsitellään sekä kriteerikehityksessä että kansallisessa ja pohjoismaisessa ympäristömerkintälautakunnassa. Kriteeriehdotus on samaan aikaan lausunnolla kaikissa Pohjoismaissa.

Pyydämme lausuntoja viimeistään 30.6.2023, mielellään englanniksi tai ruotsiksi.

Ladattavat dokumentit

Mitä on muutettu?

Toivomme kommentteja erityisesti seuraavista kohdista:

  • Energiavaatimus (05) ja kasvihuonekaasuvaatimuksen (07) raja-arvo (700 kg CO2e/ADt)
  • Tuotteen laatu ja testaus (013)

Kuka voi antaa lausunnon?

Kaikki tiivispaperien kriteerien kehittämisestä kiinnostuneet voivat antaa lausunnon. Pyydämme jakamaan tietoa lausuntopyynnöstä muille henkilöille ja organisaatioille, joita asia koskee.

Lausuntojen toimitus

Lähetä lausuntosi tämän linkin kautta. Lausunnot voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen joutsen@ecolabel.fi, otsikoksi Tiivispapereiden lausunto. Toivomme vastauksia mielellään englanniksi tai ruotsiksi viimestään 30.6.2023.

Lisätietoja: Anna Sahlman, puh. 040 669 4807, anna.sahlman@ecolabel.fi

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Lausunnot kootaan ja arvioidaan. Lausuntojen perusteella tehdään kriteeriehdotus, joka toimitetaan kansallisille ympäristömerkintälautakunnille. Tämän jälkeen Pohjoismainen ympäristömerkintälautakunta päättää uusista kriteereistä.

Kaikki lausuntovastaukset ja Pohjoismaisen ympäristömerkinnän kommentit kootaan yhteenvetoon. Lausuntoyhteenveto on julkinen ja julkaistaan Ympäristömerkinnän sivuilla yhtä aikaa uusien kriteerien kanssa.