Vastuullisten rahastojen määrä kasvaa tulevaisuudessa

"Haluamme Handelsbankenissa olla vastuullisen sijoittamisen edelläkävijä. Saimme Kestävä Energia -rahastollemme Joutsenmerkin syksyllä 2017 ensimmäisten sijoitusrahastojen joukossa", kertoo Handelsbankenin varainhoidon johtaja Mike Peltola.

“Sijoitusrahastoille myönnetyt Joutsenmerkit ovat kiihdyttäneet keskustelua vastuullisesta sijoittamisesta, jota voi pitää yhtenä rahoitusalan megatrendeistä.

Nykyisin Handelsbankenilla on kolme Joutsenmerkin saanutta rahastoa, joista ensimmäinen, Kestävä Energia -rahasto, keskittyy kokonaan kestävän kehityksen edistämiseen. Sijoitamme rahaston kautta yrityksiin, jotka rajoittavat toiminnallaan ilmaston lämpenemistä tai vähentävät päästöjä.

Lisäksi meillä on kaksi Joutsenmerkin saanutta ETF- eli pörssinoteerattua rahastoa (Exchange Traded Fund), joilla käydään kauppaa Tukholman arvopaperipörssissä.

On hienoa, että voimme tarjota kestäviä sijoitusvaihtoehtoja asiakkaillemme, olipa kyse sitten kuluttaja-asiakkaista tai ammattimaisista sijoittajista. Kaikki tämä on luonnollista jatkumoa Handelsbankenin arvoille: rakennamme sukupolvet ylittäviä asiakassuhteita ja haluamme luoda asiakkaillemme pitkän aikavälin tuottoa.

Parempia tuottoja, vähemmän riskejä

Vastuullisuustyö on meillä selkärangassa. Huomioimme toiminnassamme maapallon kantokyvyn rajat, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallintotavan. Niin ylevältä kuin se kuulostaakin, haluamme pelastaa maailman.

Meillä on rahoitusalan ammattilaisina hyvät mahdollisuudet tehdä maailmasta parempi paikka. Kun yritykset etsivät rahoitusta ja sijoittajia, voimme vaikuttaa siihen, millaisia yrityksiä tuetaan. Siksi sijoitamme yrityksiin, jotka vaalivat kestävää kehitystä ja ottavat huomioon YK:n asettamat kestävän kehityksen tavoitteet.

Joutsenmerkki on tunnustus siitä, että olemme määrätietoisesti pienentäneet rahastojemme hiilijalanjälkeä ja kiinnittäneet entistä enemmän huomiota vastuullisuuteen yrityksissä, joihin sijoitamme. Tuorein päätöksemme on, ettemme sijoita kannabiksen käyttöä edistäviin yhtiöihin.

Rahoitusalan asenteet vastuullisuutta kohtaan ovat viime vuosina muuttuneet paljon. Nykyään tiedostetaan, että vastuullisiin yrityksiin sijoittaminen voi parantaa tuottoja ja vähentää riskejä. Kun sijoittaja tuntee yrityksen toimintatavat, vältytään yllättäviltä kriiseiltä.

Siksi uskon, että Joutsenmerkittyjen, vastuullisten rahastojen määrä kasvaa tulevaisuudessa.”

Ruotsalainen Handelsbanken on toiminut Suomessa vuodesta 1985. Pankilla on toimintaa 20 maassa ja se työllistää yhteensä yli 11 000 henkilöä.

Artikkeli on osa Joutsenmerkin vaikuttavuutta kartoittavaa julkaisua. Tutustu julkaisuun ja muihin yritystarinoihin täällä.