Tetra Pakilta ensimmäinen Joutsenmerkitty nestepakkaus

Ensimmäisenä Joutsenmerkin vaatimukset täyttänyt nestepakkaus perustuu kokonaan uusiutuviin materiaaleihin. Pakkauksen päästöt ovat jopa kolmanneksen tavanomaista pienemmät.

Joutsenmerkin kriteerit laajenivat viime vuonna nestemäisten elintarvikkeiden pakkauksiin. Tuoteryhmän ensimmäinen Joutsenmerkki on nyt myönnetty Tetra Rex® kasvipohjaiselle pakkaukselle.

Pakkauksen kartonki valmistetaan uusiutuvasta puuraaka-aineesta, korkki ja nesteenkestävyyden varmistava muovipinnoite sokeriruo’osta.

Pakkauksella on Carbon Trust -säätiön mukaan keskimäärin 31 prosenttia pienempi ilmastovaikutus kuin fossiilipohjaisista muoveista valmistetulla nestekartongilla.

– Tämä on tärkeä askel, joka osoittaa, että olemme pakkausteollisuuden innovaatioiden eturintamassa. Joutsenmerkki on vahva todiste siitä, että asiakkaillemme tarjoamat kartonkipakkaukset ovat oikeasti kestävä valinta, sanoo Tetra Pakin kestävän kehityksen johtaja Erik Lindroth.

Jos kaikki pohjoismaissa myytävät vastaavat nestepakkaukset valmistettaisiin uuden Joutsenmerkityn pakkauksen tapaan, kasvihuonepäästöt vähenisivät jopa 25 000 Kanarian matkan verran.

– Pakkausten ympäristöystävällisyydestä puhutaan tällä hetkellä paljon. Toivomme, että Tetra Pakin esimerkki innostaa kehitystyötä alalla entisestään, kommentoi kriteerien kehitykseen osallistunut Ympäristömerkintä Suomen tuoteryhmäpäällikkö Niina Tanskanen.

Joutsenmerkitty nestepakkaus:

  • koostuu vähintään 90 % uusiutuvista materiaaleista (nestekartonki), vähintään 80 % kierrätysmateriaalista (lasi, alumiini) tai vähintään 80 % kierrätetystä/uusiutuvasta materiaalista (muovi)
  • täyttää tiukat kemikaalivaatimukset
  • on helposti kierrätettävä.

Tutustu Joutsenmerkittyjen nestepakkausten kriteereihin täällä.

Joutsenmerkittyjen nestepakkausten logo lisätekstillä "Täyttää tiukat kemikaali- ja materiaalivaatimukset"