Syyskuussa sytytetään kynttilät

Illat pimenevät, tuuli vihmoo ja lehdet alkavat vähitellen putoilla puista. Tekee mieli kääriytyä sohvalle ja sytyttää kynttilät. Miksi kannattaa valita Joutsenmerkityt kynttilät?

Joutsenmerkityt kynttilät täyttävät tiukat ympäristöä, terveyttä, laatua ja paloturvallisuutta koskevat vaatimukset.

Joutsenmerkittyjä kynttilöitä on hyvin tarjolla muun muassa päivittäistavarakaupoissa, Clas Ohlsonilla, Indiskassa ja Granitissa.

Kynttilä voi koostua kiinteästä tai nestemäisestä polttoainemassasta. Joutsenmerkittyjen kynttilöiden vaatimukset edellyttävät uusiutuvien raaka-aineiden käyttämistä ja kasviperäisten raaka-aineiden jäljitettävyyttä. Kynttilän raaka-aineista yli 90 prosenttia on oltava uusiutuvia aineita eli steariinia. Palmu- ja soijaöljyn käyttö kynttilän raaka-aineena on kielletty. Koska parafiini ei ole uusiutuva aine, paljon parafiinia sisältävät kynttilät eivät voi saada Joutsenmerkkiä.

Pienet päästöt, ei hajusteita

Joutsenmerkityt kynttilät täyttävät tiukat vaatimukset nokipäästöjen sekä ympäristölle ja terveydelle haitallisten kemikaalien osalta. Joutsenmerkityt kynttilät eivät voi sisältää mm. hajusteita.

Joutsenmerkki voidaan myöntää muun muassa kruunukynttilöille, pöytäkynttilöille, hautakynttilöille, ulkotulille, koristekynttilöille ja nestemäisille öljykynttilöille. Myös lämpökynttilät voivat saada merkin, jos niiden astiat ovat biohajoavia tai valmistettu kierrätysmateriaalista ja niitä voi käyttää useita kertoja.