Joutsenmerkityn Scandic Hamburger Börsin julkisivu

Scandic Hamburger Börsille Joutsenmerkki – ympäristölle parempia valintoja energiatehokkuudesta ruokahävikkiin

Turun ikoniselle Scandic Hamburger Börs -hotellille on myönnetty Joutsenmerkki. Hotellin ammattitaitoinen ja ympäristöasioista valveutunut tiimi osallistui hakuprosessiin ja toimintojen parantamiseen suurella innolla.

Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin, koska sen uudet, entistä tiukemmat kriteerit haastavat ympäristötyössä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää, tarjotaan runsaasti kasvis- ja luomuruokaa, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita ja pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena.

Joutsenmerkki on myös tunnettu ympäristömerkki, ja peräti 94 prosenttia suomalaisista tunnistaa merkin.

– Joutsenmerkin hakuprosessi piti sisällään kattavan arvioinnin ja dokumentoinnin toiminnastamme hotellissa ja ravintoloissa. Paneudumme esimerkiksi ruokahävikin vähentämiseen esillepanolla ja oikea-aikaisella tarjoilulla. Hotellimme myy päivittäin myös useita hävikkiannoksia ResQ Club -palvelun avulla, Scandic Hamburger Börsin hotellinjohtaja Mikko Henriksson kertoo.

Kokonaisvaltaiset ja elinkaaripohjaiset kriteerit

Ympäristökuormitusta minimoidaan myös rakennuksen energiatehokkuudella ja sisätilojen materiaalien vähäpäästöisyydellä. Joutsenmerkin kriteerit perustuvatkin hotellin ja sen tarjoamien palveluiden koko elinkaaren huomioimiseen.

– Scandic Hamburger Börsissä Joutsenmerkin vaatimukset ovat jo vahvasti osana toimintaa ja tekoja ympäristön hyväksi tehdään päivittäin, hotelli- ja ravintola-alan asiantuntija Malin Lindfors Ympäristömerkintä Suomelta sanoo.

Scandicin tavoitteena on hakea Joutsenmerkkiä kaikkiin hotelleihinsa. Tällä hetkellä 80 prosentilla kaikista Scandic-hotelleista on Joutsenmerkki. Suomessa miltei puolet Scandic-, IHG- ja Hilton-hotelleista ovat Joutsenmerkittyjä. Länsi-Suomessa Joutsenmerkki on Scandic Hamburger Börsin lisäksi Scandic Julialla ja Scandic Plaza Turulla sekä Scandic Raumalla ja Scandic Porilla.

Ympäristömerkintä Suomen asiantuntija Malin Lindfors ja Scandic Hamburger Börsin hotellipäällikkö Janne Melos.