Porvoon Taidetehtaan kokous- ja kongressitoiminnalle Joutsenmerkki

Porvoon Taidetehtaan kokous- ja kongressitoiminta on saanut pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin. Toiminta täyttää tiukat ympäristökriteerit.

Taidetehdas on kokonaisen korttelin kokoinen kulttuuri- ja kongressikeskus Porvoossa. Taidetehtaalla on kokous- ja tapahtumatiloja, taiteilijoiden työhuoneita, vaihtuvia näyttelyitä, elokuvateatteri, kahviloita ja ravintoloita sekä Kauppakuja.

Taidetehdas ottaa ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon. Saadakseen Joutsenmerkin kongressikeskuksen on esimerkiksi täytettävä tietyt raja-arvot. Yksi raja-arvoista on energiankulutus, joka on suurimpia ympäristöä kuormittavia tekijöitä kongressitoimintaa harjoittavissa yrityksissä.

Joutsenmerkki edellyttää myös, että kongressikeskus pyrkii aktiivisesti vähentämään jätemääriä ja vedenkulutusta. Lisäksi Joutsenmerkityn yrityksen ympäristötyöhön kuuluu kemiallisten tuotteiden käytön vähentäminen ja ympäristömerkittyjen tuotteiden lisääminen. Taidetehtaalla on käytössä esim. Joutsenmerkityt pesuaineet, wc-paperit, kuivauspyyherullat, mikrokuitulinnat ja mopit sekä EU-ympäristömerkitty kopiopaperi.

Taidetehtaan ravintolassa on tarjolla kasvisruokaa, runsaasti luomutuotteita, ei-geenimuunneltuja raaka-aineita ja kestäviä kalatuotteita. Ravintola tietää pääraaka-aineiden alkuperämaan ja kertoo siitä asiakkaille.

Vastuullisuus on yksi Taidetehtaan arvoista

– Olemme iloisia ja ylpeitä Joutsenmerkistä. Kerromme Joutsenmerkin avulla asiakkaillemme, että olemme luotettava ja vastuullinen kumppani, Porvoo Event Factory Oy:n toimitusjohtaja Susanne Dahlqvist kertoo.

– Vuosi sitten käynnistetty hakuprosessi vietiin läpi Porvoo Event Factoryn, kiinteistön, cateringyrityksen ja muiden alihankkijoiden yhteistyönä. Hakemus läpäisi tiukan arvioinnin, ja nyt Taidetehdas kuuluu tunnettuun ja tunnustettuun Joutsenmerkki-perheeseen.