Pirkanmaan Voimian puhtauspalveluille Joutsenmerkki

Pirkanmaan Voimian oman tuotannon puhtauspalveluille on myönnetty Joutsenmerkki. Yhtiö on ensimmäinen suomalainen julkisen sektorin toimija, jonka palvelu on saanut merkin käyttöoikeuden.

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama Pirkanmaan Voimia Oy on ensimmäinen julkisen sektorin toimija, joka on saanut palvelulleen Joutsenmerkin käyttöoikeuden Suomessa.

– Olemme erittäin iloisia Suomen ensimmäisestä julkisen sektorin toimijan Joutsenmerkitystä palvelusta. Joutsenmerkin hakuprosessi sujui Pirkanmaan Voimian kanssa erinomaisesti avoimen ja ennakkoluulottoman asenteen ansiosta. Koulujen ja päiväkotien lapset ja henkilökunta voivat olla varmoja, että tilat on siivottu ympäristö- ja terveysnäkökohdat huomioiden, Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen sanoo.

Jo kolmekymmentä vuotta käytössä ollut ympäristömerkki on yksi Pohjoismaiden tunnetuimpia ja arvostetuimpia brändejä. Jotta tuote tai palvelu saa Joutsenmerkin, sen täytyy täyttää tiukat elinkaariajatteluun perustuvat ympäristövaatimukset. Merkkiä tuotteelle tai palvelulle myönnettäessä arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana.

Entä miten tämä tulee näkymään arjessa esimerkiksi päiväkotien tai koulujen siivouksessa? Tuotekehitysvastaava Elina Ahtiala-Huotari kertoo, että Voimialla ovat käytössä ympäristömerkityt välineet ja aineet.

– Joutsenmerkin myötä olemme sitoutuneet vähentämään puhtauspalveluissa käytettävien siivousaineiden määrää, joten kemikaalikuormitus pienenee. Avainasemassa on luonnollisesti myös ammattitaito sekä laadunhallintajärjestelmä, joka ohjaa siivoukseen liittyvien tuotteiden taloudelliseen ja tehokkaaseen käyttöön, esimerkiksi kiinnitämme entistä enemmän huomiota siivousaineiden oikeaan annosteluun. Toivomme tietysti, että myös asiakkaamme arvostavat vastuullisuutta, josta merkin myöntäminen kertoo.

Pirkanmaan Voimian toimitusjohtaja Esa Sairanen on tyytyväinen, että vastuulllinen puhtauspalvelu on nyt saanut virallisen tunnustuksen.

– Tämä on merkittävä tunnustus pitkäjänteisestä työstä, jota yhtiön palveluiden kehittämiseksi on tehty. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!