Painavaa asiaa ympäristöstä – Joutsenmerkki KTMP-painotalolle

Ympäristömerkin vaatimuksissa huomioidaan paitsi painoprosessissa käytettävät paperilaadut ja kemikaalit, myös esimerkiksi painolaitoksen energiatehokkuus.

Joutsenmerkittyyn kirjaan, lehteen tai postikorttiin tarvitaan tietenkin ensin Joutsenmerkitty painolaitos. Ympäristömerkittyjä painotuotteita tarjoavien yritysten joukko laajeni juuri yhdellä toimijalla, kun Mustasaaressa Vaasan seudulla toimivalle KTMP:lle myönnettiin Joutsenmerkki.

KTMP painaa muun muassa esitteitä, lehtiä, kirjoja ja kalentereita – oikeastaan lähes kaikkea mahdollista. Myös graafisen suunnittelun palveluja on saatavilla.

Painotalon ansaitsema ympäristömerkki tarkoittaa, että riippumattomat asiantuntijat ovat varmistaneet painolaitoksen toimivan ympäristön kannalta vastuullisesti. Joutsenmerkityn painolaitoksen tulee täyttää tiukat vaatimukset muun muassa papereiden ja kemikaalien laadusta ja määrästä, painoprosessin päästöistä ja jätteistä, energiankäytöstä sekä työturvallisuudesta ja laadunvarmistuksesta. Tuotteiden on oltava myös kierrätettäviä.

Tutustu painolaitosten- ja tuotteiden kriteereihin.

KTMP-painotalon logo.