Omaan kotiin ympäristöystävällisesti

Nyt on se aika vuodesta, kun moni opiskelija muuttaa ensimmäiseen omaan kotiin. Uusi elämänvaihe innostaa ja jännittää, ja muistettavia asioita on paljon. Tässä Joutsenmerkityt vinkit omaan kotiin muuttaville.

Kannattaa välttää tavaroiden turhaa hankkimista ja ostaa vain tarpeeseen. Hankkimalla Joutsenmerkittyjä tuotteita voi olla varma, että ne ovat ympäristön ja oman terveyden kannalta parempi valinta.

Puhdas koti

Uutta elämävaihetta on kiva viettää, kun vaatteet ovat puhtaat ja koti siisti.

Pyykinpesu- ja muita pesuaineita löytyy Joutsenmerkittynä kaikista marketeista. Joutsenmerkityt pyykinpesuaineet ovat riittoisia, energiatehokkaita ja ne pesevät puhtaaksi matalassa lämpötilassa.

Joutsenmerkityt pesuaineet (esim. wc:n, lattioiden, keittiön, ikkunoiden) kuuluvat ympäristön kannalta parhaimpiin puhdistusaineisiin ja ovat käyttäjälle turvallisia ja terveellisiä. Ne ovat yhtä tehokkaita kuin muut puhdistusaineet. Pesuaineiden kemikaaleille ja pakkauksille asetetaan ympäristövaatimuksia ja myös tuotteiden käyttö ja raaka-aineiden tuotanto huomioidaan vaatimuksissa.

Myös wc- ja talouspaperit on helppo hankkia Joutsenmerkittyinä.

Ei mikromuoveille

Saippua, shampoo, hammastahna, hiustuotteet, voiteet, rasvat ja meikit. Ainakin jotakin näistä löytyy varmasti kaikkien kylpyhuoneesta.

Joutsenmerkki asettaa tiukat vaatimukset ympäristölle ja terveydelle haitallisille kemikaaleille kosmetiikassa. Niissä ei ole herkistäviksi luokiteltavia säilöntäaineita, parabeeneja tai aineita, joita EU:ssa epäillään hormonihäiritsijöiksi. Mikromuovit ovat kiellettyjä. Lisäksi pakkausten määrälle on tiukat vaatimukset.

Kutsu vieraita

Ystävät ja sukulaiset haluavat takuuvarmasti vierailla uudessa kodissa. Tarjoilujen leivonnassa kannattaa käyttää Joutsenmerkittyä leivinpaperia, kahvinkeitossa Joutsenmerkittyä suodatinpaperia ja pöydän kattamisessa Joutsenmerkittyjä servettejä ja kynttilöitä.