Nyt juhlitaan 30-vuotiasta Joutsenmerkkiä!

Joutsenmerkki täyttää marraskuussa 2019 pyöreitä vuosia. Juhlavuosi polkaistiin käyntiin jo itsenäisyyspäivänä ja se huipentuu syksyn juhlaseminaariin.

Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin 30-vuotisjuhlavuosi sai arvokkaan lähtölaukauksen jo itsenäisyyspäivänä, kun Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen osallistui tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana oli tänä vuonna yhteinen ympäristömme. Juhlavastaanotolle oli kutsuttu niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

– Kutsu on suuri kunnianosoitus Joutsenmerkin 30-vuotiselle historialle. Kuten IPCC:n tuorein ilmastoraportti osoittaa, meidän kaikkien on pyrittävä vähentämään aiheuttamiamme ympäristövaikutuksia. Yksi tapa on kiinnittää huomiota kuluttamiseen, Holopainen sanoo.

Pohjoismaiden ministerineuvosto teki 6.11.1989 päätöksen, jolla luotiin viiden Pohjoismaan yhteinen ja virallinen ympäristömerkki – Joutsenmerkki.

– Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio toimivat Joutsenmerkin 30-vuotisjuhlavuoden suojelijoina Suomessa, Holopainen iloitsee.