Kubus säilytysjärjestelmä

Lelut ja lokerikot luokkiin Lekolarilta – Joutsenmerkki Kubus-säilytysjärjestelmälle

Pedagogisia apuvälineitä, leluja ja sisustustarvikkeita valmistavan Lekolarin valikoimissa on runsaasti Joutsenmerkittyjä tuotteita. Huhtikuun kuukauden tuotteemme on hiljattain Joutsenmerkin saanut Kubus-säilytysjärjestelmä.

Useimmissa Suomen kouluissa ja päiväkodeissa leikitään ja opitaan Lekolarin tuotteilla. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimiva yritys on erikoistunut oppimista tukeviin ja turvallisiin leluihin, koulutarvikkeisiin ja kalusteisiin.

Yrityksen pitkät juuret ulottuvat monien tuntemaan leluvalmistajaan BRIOon, jonka Lek & Lär -yksiköstä Lekolar irtautui omaksi yrityksekseen vuonna 1971.

Markkinoiden mukainen merkki

Pohjoismainen ympäristömerkki on pohjoismaiselle yritykselle luonteva valinta. Joutsenmerkki löytyy useista Lekolarin koulu- ja päiväkotitarvikkeista, ja kuuluupa valikoimaan biopohjaisesta muovista valmistettu pulkkakin. Nyt merkinnän on saanut myös suosittu Kubus-kalustesarja.

– On erityisen hienoa saada Joutsenmerkki niin suurelle ja suositulle kalustesarjalle. Kubus on turvallinen ja varma tuote, ja se toimii kaikkein pienimpienkin arjessa, sanoo Lekolarin tuotepäällikkö Annika Thomasson.

Kubus-kalusteitaMonipuolinen Kubus-säilytysjärjestelmä koostuu erikokoisista lokerikoista sekä yhteensopivista välihyllyistä, ovista ja laatikostoista. Korkeammat lokerikot voivat toimia myös kätevinä siirreltävinä tilanjakajina. Taustalevyn voi varustella esimerkiksi ilmoitustaululla tai peilillä.

Kubukset valmistetaan yleisesti käytetyn lastulevyn sijaan 18 millimetrin paksuisesta koivuvanerista.

Haitta-aineettomuuden puolesta

Tuotteissa on mietitty vastuullisuutta ja turvallisuutta monesta näkökulmasta. Haitta-aineisiin suhtaudutaan Lekolarilla erityisen vakavasti, sillä tuotteiden käyttäjinä ovat usein lapset. Suomen ensimmäiseen Joutsenmerkittyyn päiväkotiinkin hankittiin Lekolarin tuotteita.

Varsinkin pienillä lapsilla eksyy leluja ja tyynyliinan kulmaa suuhun. Lapset ovat myös aikuisia herkempiä kemikaaleille, joten on todella hienoa tarjota kaikin puolin turvallinen kasvuympäristö, kommentoi päiväkodin johtaja Päivi Paasonen Lekolarille.

Yrityksellä on myös määritelty ympäristöpolitiikka, jonka keskeisenä tavoitteena on minimoida energian ja luonnonvarojen käyttö. Alihankkijat allekirjoittavat Lekolarin eettisen toimintaohjeen, joka sääntelee muun muassa työskentelyolosuhteita ja työturvallisuutta.

– Kaikilla, jotka toimittavat kouluihin ja päiväkoteihin leluja ja kalusteita, on vastuu. Pohjoismaiden suurimpana toimittajana kannamme erityisen suurta vastuuta siitä, että tuotteet ovat turvallisia ja niiden tuotanto kestävää, sanoo Lekolarin ympäristö- ja laatupäällikkö Pierre Lennartsson.

Kalusteiden Joutsenmerkki-kriteerit asettavat vaatimuksia muun muassa tuotteiden formaldehydipäästöille sekä kierrätysmateriaalien ja kestävästi tuotettujen raaka-aineiden käytölle. Myös päiväkotirakennukset voivat saada Joutsenmerkin, ja hiljattain ympäristömerkityt päiväkodit saivatkin hyviä arvosanoja ruotsalaisessa väitöskirjassa.

Tutustu

Kubus-välihylly

Kuvat: Lekolar-Printel Oy