Versio
1.4
Voimassa
20.6.2021 – 30.6.2027

Ravintolat ja kongressikeskukset

Joutsenmerkitty ravintola tai kongressikeskus täyttää tiukat ympäristövaatimukset. Yrityksellä on kokonaisvaltainen lähestymistapa ympäristötyöhön energian, veden, elintarvikkeiden, jätteiden, kemikaalien ja hankintojen osalta.

Tuoteryhmään kuuluvat kongressikeskukset (ilman majoitusta) ja ravintolapalvelut kuten ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat ja suurkeittiöt. Myös catering-, take away- ja pikaruokaravintolat voivat saada Joutsenmerkin.

Hotelleille ja majoituspalveluille on omat kriteerinsä.

Versio
1.4
Voimassa
20.6.2021 – 30.6.2027

Tietoa kriteeristä

Joutsenmerkityt ravintolat ja kongressikeskukset

  • Tarjotaan kestävää ruokaa, josta aiheutuu vähemmän ympäristövaikutuksia: esimerkiksi kasvisruokaa ja mieluiten paikallisesti tuotettuja raaka-aineita. Uhanalaisia kaloja ja äyriäisiä on vältettävä, eikä palmuöljyä saa käyttää paistoöljyssä.
  • Tarjoiluista suuri osa luomuruokia ja -juomia
  • Energian ja hiilidioksidin vähentämistoimet ilmastonmuutoksen rajoittamiseksi
  • Tehokas vedenkäyttö
  • Tehokas lajittelu materiaalien kierrätyksen ja luonnonvarojen käytön varmistamiseksi
  • Ruokahävikin ehkäisy
  • Kertakäyttötuotteiden kielto päivittäisessä tarjoilussa
  • Tiukat ympäristövaatimukset kertakäyttötuotteille pitopalveluissa, pikaruokaloissa ja take awayssa
  • Rajoitetaan ei-toivottujen kemikaalien käyttöä käyttämällä ympäristömerkittyjä tuotteita siivouksessa, astianpesussa ja pyykinpesussa
  • Käytetään useita erilaisia ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita
  • Työntekijöiden koulutus ja sitouttaminen ympäristötyöhön

Ota yhteyttä

Ympäristömerkintä Suomen asiantuntija Malin Lindfors
Malin Lindfors asiantuntija Hotellit, ravintolat ja kongressikeskukset, kahvipalvelut, autopesulat

Sopisiko Joutsenmerkki teille?

Olemme täällä auttamassa, jos sinulla heräsi kysyttävää tai haluat jatkaa keskustelua asiantuntijoidemme kanssa.