Versio
4.7
Voimassa
14.3.2021 – 31.12.2026

Ulkokalusteet ja leikkikenttä- ja puistovälineet

Joutsenmerkittyjen ulkokalusteiden ja leikkikenttävälineiden materiaalit ja tuotannossa käytetyt kemikaalit täyttävät tiukat ympäristövaatimukset. Kestävä metsänhoito, kiertotalous ja kemikaaliturvallisuus ovat kriteerien keskiössä.

Tuoteryhmään kuuluvat ulkokalusteet, puutarhakalusteet ja leikkikenttien sekä puistojen välineet. Kriteereihin sisältyvät muun muassa pöydät, tuolit, penkit, leikkikenttien kiipeilytelineet, keinut, leikkimökit, hiekkalaatikot, liukumäet ja pysyvästi asennetut kuntoiluvälineet sekä aidat, jäteastiat, lipputangot, polkupyörätelineet ja katokset.

Kriteerit eivät kata ulkokalusteita, joissa on tekstiilejä tai täytettä. Merkkiä ei voi myöntää myöskään keinoalustoille, tekonurmille, laitureille tai terasseille.

Rakennustuotteille kuten rakennuslevyille ja säänkestävälle puutavaralle sekä leluille ja huonekaluille on omat kriteerinsä.

Versio
4.7
Voimassa
14.3.2021 – 31.12.2026

Ota yhteyttä

Ympäristömerkintä Suomen asiantuntija Annika Hämäläinen
Annika Hämäläinen asiantuntija Tekstiilit, painolaitokset, pesulat, polttoaineet, kalusteet, rakennuslevyt, puutavara, lattiat, lelut ja kaupat
Ympäristömerkintä Suomen myyntiasiantuntija Kimmo Kaltio
Kimmo Kaltio kehityspäällikkö asiakkuudet ja sidosryhmät

Sopisiko Joutsenmerkki teille?

Olemme täällä auttamassa, jos sinulla heräsi kysyttävää tai haluat jatkaa keskustelua asiantuntijoidemme kanssa.