Joutsenmerkityt Kiilto Samett, Rosita ja Kaino Plus

KiiltoClean liputtaa vastuullisuuden puolesta

Kiilto Kodinhoitotuotteista lähes 50% on Joutsenmerkki-tuotteita. Ammattituotteissa vastaava luku on yli 70%. KiiltoClean haluaa kuulua ympäristöasioissa parhaiden joukkoon!

Kiilto Kodinhoitotuotteista lähes 50 prosenttia on Joutsenmerkki-tuotteita. Ammattituotteissa vastaava luku on yli 70 prosenttia. KiiltoClean haluaa kuulua ympäristöasioissa parhaiden joukkoon!

KiiltoClean on Kiilto-konserniin kuuluva suomalainen puhtaus- ja hygieniaratkaisujen toimittaja. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa pesu-, puhdistus- ja hoitoaineet sekä hygieniatuotteet. Suomen lisäksi KiiltoCleanin tuotteita markkinoidaan muun muassa Venäjällä, Baltian maissa, Ruotsissa, Puolassa ja Ukrainassa.

Ympäristön, turvallisuuden ja ihmisten huomioiminen on jokapäiväinen osa KiiltoCleanin toimintaa. Ympäristö- ja turvallisuusvastuu kattaa tuotteiden elinkaaren tuotekehityksestä raaka-aine- ja pakkausvalintoihin, tuotantoon, jakeluun, käyttöön sekä pakkauksen ja tuotejäämien hävittämiseen asti. Lähellä asiakasta sijaitseva tuotanto sekä raaka-aine- ja pakkausmateriaalien huolellinen valinta minimoi toiminnan ekologisen jalanjäljen.

Hyväksy seuraavat evästeet, jotta voit katsoa videon: statistics, marketing.

Asiakkaat edellyttävät Joutsenmerkkiä

– Ammattipuolen tuotteissa Joutsenmerkki on nykyään edellytys, sillä asiakkaat – muun muassa siivouspalvelut ja hotellit – vaativat sitä. Ilman merkkiä ei ole myyntiä, markkinointipäällikkö Arja Seppälä sanoo.

KiiltoCleanilla odotetaan mielenkiinnolla uutta hankintalakia, joka on tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä ja jonka pitäisi tulla voimaan vuoden 2017 alkupuolella. Laki perustuu EU-direktiiviin ja sen tavoitteena on muun muassa korostaa vastuullisten hankintojen merkitystä ja tehdä näiden huomioiminen helpommaksi hankintayksiköille.

Uusi laki antanee hankkijoille mahdollisuuden vaatia tiettyä ympäristömerkkiä vakuudeksi siitä, että hankittavan tuotteen tai palvelun ympäristöominaisuudet täyttyvät.

KiiltoCleanin Joutsenmerkitty tuotevalikoima on valmiina hankintayksiköiden työtä helpottamaan.

Sitrustuoksut ja hajusteettomuus trendeinä

Kuluttajille ovat tuttuja muun muassa KiiltoCleanin yleispuhdistusaineet Kiilto Kodinpuhdistajat, joita on saatavilla eri tuoksuisina. Siivotessa kodissa voi tuoksua sitruuna, mango, omenankukka tai apilankukka. Nämä kaikki ovat Joutsenmerkki-tuotteita, kuten myös Kiilto Sauna-, Laminaatti- ja Parkettipesu.

KiiltoClean on kartoittanut kuluttajien toiveita puhdistusaineiden tuoksuista. Yrityksen tekemän tuoksukyselyn mukaan suomalaiset suosivat kodin puhdistusaineissa sitrustuoksuja.

Kuluttajatuotteiden markkinointipäällikön Tiia Ritan mukaan suomalaisten tuoksumieltymykset eroavat Keski-, Etelä- ja Itä-Euroopan mieltymyksistä muun muassa siinä, että Suomessa suositaan selkeästi miedompia tuoksuja. Suomalaiset karttavat puhdistusainevalinnoissaan pistäviä ja voimakkaasti esanssisia tuoksuja.

Ritan mukaan hajusteettomuustrendi on siirtymässä kosmetiikasta myös siivoustuotteisiin.

Täydellinen läpivalaisu

Tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkönen on vastannut KiiltoCleanin ammattisiivousaineiden ja kuluttajapuhdistusaineiden Joutsenmerkki-hakemuksista yli 14 vuoden ajan.

– Puhdistusaineiden Joutsenmerkki-kriteerit ovat näinä vuosina kiristyneet huomattavasti. Tämä on todellinen haaste tuotekehittäjälle, koska merkkiä pitää hakea aina uudestaan. Pidän sitä kuitenkin etuna enkä rasitteena, sillä Joutsenmerkin tiukentuvat kriteerit vievät eteenpäin tuotteiden ympäristöystävällisyyttä ja turvallisuutta, Kähkönen sanoo.

Kriteerien uudistuminen teettää yrityksessä aina paljon työtä, sillä KiiltoClean haluaa täyttää kriteerien vaatimukset ja säilyttää Joutsenmerkin tuotteissaan.

– Tämä on aina lähtökohtamme, mutta kriteerien vaatimusten täyttäminen ei todellakaan ole läpihuutojuttu. Kun kriteerit uudistuvat, meillä alkaa tuotekehitysprojekti, joka voi viedä aikaa vuodenkin. Projektissa tuotteet käyvät läpi täydellisen läpivalaisun ja sen jälkeen käyttäjät voivat olla sataprosenttisen varmoja, että tuote on ympäristöystävällinen, turvallinen, laadukas ja tehokas, Kähkönen sanoo.

Kun KiiltoClean kehittää uusia tuotteita, joka kerta käydään tarkasti läpi, voivatko nekin saada Joutsenmerkin. Jos näyttää siltä, Kähkönen aloittaa työn ja tekee Joutsenmerkki-hakemuksen.