Joutsenmerkki todentaa Toshiban ympäristövastuullisuutta

Toshiban tavoitteena on tulla yhdeksi maailman johtavimmimmista ekologisista yrityksistä. Ympäristövastuullisia tuotteita suunnittelemalla ja valmistamalla Toshiba vähentää niiden koko elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia.

Toshiballa ollaan ylpeitä siitä, että yhtiöllä on pitkä historia ympäristövastuun saralla. Vuonna 1995 Toshiba sai alan ensimmäisenä toimijana laitemallistoonsa Joutsenmerkityn kopiokoneen ja tänä päivänä lähestulkoon kaikki sen A3-monitoimilaitemalliston laitteet ovat Joutsenmerkittyjä.

Laitteet ovat vuosien mittaan kehittyneet kopiokoneista monitoimilaitteiksi, joilla on tärkeä rooli toimiston IT-infrastruktuurissa. Merkittävän teknologisen kehityksen myötä myös ympäristöystävällisyys on kehittynyt. Joutsenmerkin tiukkojen vaatimuksien täyttäminen on hyvä osoitus siitä myös nykypäivänä.

Ympäristömerkki todentaa vastuullisuutta

– Pyrimme hillitsemään ilmastonmuutosta, käyttämään resursseja tehokkaasti ja rajoittamaan kemikaalien käyttöä ympäristövaikutusten minimoimiseksi, Toshiba Tec Nordicin toimitusjohtaja Timo Kortelainen kertoo.

Joutsenmerkki sopii hyvin Toshiban tavoitteisiin, sillä Joutsenmerkin kriteerit täyttävät monitoimilaitteet ovat ovat energiatehokkaita, vähäpäästöisiä, rakenteeltaan ja materiaaleiltaan helposti purettavissa ja kierrätettävissä, melutasoltaan matalia eivätkä sisällä vaarallisia palonestoaineita.

– Joutsenmerkki todentaa Toshiban ympäristövastuullisuutta. Lisäksi sen avulla voimme erottautua kilpailijoista, Kortelainen summaa.

Kiertotalous ja julkiset hankinnat keskiössä

Toshiba liputtaa kiertotalouden puolesta.

– Tämä tarkoittaa sitä, minimoimme tuotteessa käytettävien materiaalityyppien määrän. Varmistamme, että materiaalit ovat kierrätettäviä ja helposti irrotettavissa, tuotesuunnittelu on energiatehokasta, palvelumme kattaa koko elinkaaren ja vältämme pakkausjätettä, tuotepäällikkö Mikko Tanska selvittää.

Toshiba myös minimoi haitalliset ympäristövaikutukset kaikin mahdollisin keinoin.

– Koska emme vielä pysty kutistamaan hiilidioksidipäästöjä nollaan, olemme perustaneet Toshiban Carbon Zero -ohjelman. Ohjelmalla kompensoimme tuotteidemme käytön ja niiden valmistuksen ympäristövaikutusta yhteiskunnallisilla ja ekologisilla toimilla, jatkaa Tanska.

Toshiban asiakkaat ovat yrityksiä ja julkiset hankkijoita. Tanska toivoo, että julkiset hankkijat entistä enemmän vaatisivat laatutekijöitä hinnan lisäksi. Hankintalaki mahdollistaa sen, että julkinen hankkija voi esimerkiksi vaatia tiettyä ympäristömerkkiä.