Ikkunoiden vaihtopalvelu

Joutsenmerkin kriteeriehdotus ikkunoiden vaihtopalveluille on lausunnolla

Pohjoismainen ympäristömerkintä pyytää lausuntoja ikkunoiden vaihtopalveluiden kriteeriehdotuksesta. Lausunnot ovat kriteerikehitykselle tärkeitä ja niitä käsitellään sekä kansallisessa että pohjoismaisessa ympäristömerkintälautakunnassa.

Kyseessä on uusi tuoteryhmä. Ikkunavaihtopalveluita voitaisiin ympäristömerkitä, mikäli lasi kierrätetään ikkunalasiksi ja poistetut ikkunat korvataan ympäristömerkityillä. Huom! Suomessa ei ole vielä toimivaa ikkunalasin kierrätysjärjestelmää, jossa kierrätettäisiin tasolasia uudeksi tasolasiksi.

Kriteeridokumentit

Tärkeimmät asiat

  • Tuoteryhmän määritelmä – Mitä voidaan Joutsenmerkitä?
  • O4 Vaarallisten aineiden selvittely – erityisesti klooriparafiinit
  • O5 Vaarallisten aineiden käsittely
  • O8 Tasolasin kierrätys
  • O10 Ympäristömerkityt ikkunat – erityisesti ympäristömerkittyjen ikkunoiden osuus

Kuka voi antaa lausunnon

Kaikki ikkunoiden vaihtopalveluiden kriteerien kehittämisestä kiinnostuneet voivat antaa lausunnon. Pyydämme jakamaan tietoa lausuntokierroksesta myös muille henkilöille ja organisaatiolle, joita asia koskee.

Lausuntojen toimitus

Kommentit/lausunnot pyydämme toimittamaan viimeistään 4.9.2024. Käytä lausunnon antamiseen vastauslomaketta tai lähetä lausunto osoitteeseen joutsen@ecolabel.fi otsikolla Ikkunoiden vaihtopalveluiden lausunto.

Lisätietoja: Karin Bergbom, karin.bergbom@ecolabel.fi

Lausuntowebinaari

Ikkunoiden vaihtopalvelun kriteeriehdotusta esitellään englanninkielisessä webinaarissa tiistaina 20.8. klo 10 Suomen aikaa. Ilmoittautumiset tästä linkistä.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Lausuntoajan jälkeen vastaukset kootaan yhteen ja arvioidaan. Uusi, korjattu kriteeriehdotus toimitetaan kunkin Pohjoismaan kansalliselle lautakunnalle hyväksyttäväksi. Tämän perusteella Pohjoismainen ympäristömerkintälautakunta päättää uusista kriteereistä.