Huhtamäen Joutsenmerkitty kahvikuppi

Huhtamäen kertakäyttökupit saivat Joutsenmerkin

Ensimmäiset kartonkiset kertakäyttökupit saivat Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin ja ne ovat suomalaisen Huhtamäki Foodservice Nordicin valmistamia. Kupit on suunnattu muun muassa kahviloille ja catering-palvelujen tarjoajille.

Huhtamäen Joutsenmerkityt kertakäyttökupit on valmistettu Hämeenlinnassa. Kuluttaja saa kupin käteensä esimerkiksi ostaessaan takeaway-kahvin tai -teen.

– Kestävä kehitys on tärkeä osa toimintaamme. Joutsenmerkki on tunnettu ja arvostettu ympäristömerkki ja sen saaminen osoittaa, että toimimme myös käytännössä kestävän kehityksen saralla. Joutsenmerkki kiinnostaa asiakkaitamme, Huhtamäen myyntijohtaja Peter Kinnunen sanoo.

Kun esimerkiksi posliiniastioiden käyttö ei ole mahdollista, Joutsenmerkityt kuumajuomakupit ovat varmasti hyvä valinta ympäristön kannalta. Vähintään 90 prosenttia kuppien raaka-aineista on uusiutuvia. Kupit voi kompostoida tai kierrättää eikä niissä ole ihmiselle tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja kuten ftalaatteja. Joutsenmerkki asettaa myös tiukat vaatimukset tuotannon energiankulutukselle ja päästöille.

Huhtamäki vastaa kysyntään

Joutsenmerkin kriteerit ovat tiukkoja, useimmat vaativampia kuin kansallinen ympäristölainsäädäntö. Vain parhaat tuotteet pystyvät saamaan Joutsenmerkin.

– Saamme koko ajan enemmän kyselyitä ympäristömerkityistä kertakäyttötuotteista. Olemme iloisia, että maailman johtava kertakäyttötuotteiden valmistaja vastaa tähän haasteeseen, Joutsenmerkin asiantuntija Anna Sahlman sanoo.

Joutsenmerkittyjä kertakäyttökuppeja on kahdessa koossa, 250 ml ja 300 ml. Tämän lisäksi niitä on mahdollisuus tilata asiakaspainatuksella kaikissa perusvalikoiman kokovaihtoehdoissa. Valikoima laajenee asiakkaiden kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan.

Joutsenmerkityt tuotteet tunnistaa sekä itse tuotteessa että pakkauksessa olevasta virallisesta Joutsenmerkki-logosta.

Kertakäyttötuotteiden tärkeimmät Joutsenmerkki-kriteerit

  • Ei GMO-pohjaisia raaka-aineita
  • Tuotteiden tulee sisältää vähintään 90 % uusiutuvia raaka- aineita
  • Tuotteiden tulee olla joko kierrätettäviä tai kompostoituvia
  • Kemikaalien käyttö on tarkkaan valvottua; väriaineille ja liimoille on tiukat vaatimukset, ftalaatit, makuaineet, aromit, parfyymit, PVC-, ja PVDC-yhdisteet sekä kromi- tai fluoriyhdisteet ovat kokonaan kiellettyjä
  • Kartongin valmistukselle on tiukat energia- ja päästöarvot
  • Kartongin puuraaka-aineelle on jäljitettävyyden ja kestävän metsänhoidon vaatimuksia