Hakemusportaali

Hakemuslomakkeen täyttäminen hoituu digitaalisesti Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän uudessa Nordic Ecolabelling Portal -järjestelmässä.

Pääset kirjautumaan hakemusportaaliin osoitteessa https://portal.nordic-ecolabel.org/Login.aspx. Jos yrityksesi ei ole saanut käyttäjätunnuksia järjestelmään tai olet uusi hakija, otathan yhteyttä sähköpostilla: application@ecolabel.fi.

Portaaliin tallennetaan kaikki Joutsenmerkin tai EU-ympäristömerkin hakemisessa tarvittavat tiedot ja dokumentit. Varmista, että annat järjestelmässä hakemukselle oman organisaatiosi kannalta tunnistettavan nimen ja selkeän kuvauksen hakemuksen sisällöstä. Lisäohjeita portaalin käyttöön saat kirjauduttuasi järjestelmään.

Tässä vaiheessa portaalissa voi tehdä kolmenlaisia hakemuksia:

  • Uusi, jos haet uutta lupaa yhdelle tai useammalle tuotteelle.
  • Laajennus, jos haluat lisätä tuotteita jo voimassa olevaan lupaan.
  • Muutos, jos haluat muuttaa jotain voimassa olevassa luvassa, esim. materiaalien tai koostumuksen muutos tai jos myyntimaa halutaan vaihtaa.

Olemassa olevan luvan uusiminen tai sen lopettaminen tehdään toistaiseksi vielä perinteiseen tapaan. Ota yhteyttä Ympäristömerkinnältä tuttuun yhteyshenkilöösi tai osoitteeseen application@ecolabel.fi.

Hakemuksen voi toistaiseksi yhä tehdä myös perinteisellä lomakkeella. Tällöin vaadittavat dokumentit toimitetaan sähköpostitse.

Ympäristömerkinnän hakemusportaalin kirjautumissivu
Pääset portaalin kirjautumissivulle klikkaamalla kuvaa.