Joutsenmerkitty henkilöstöravintola Antell Akavatalo

Antell Akavatalo sai Joutsenmerkin

Antell on ainoa Suomessa toimiva henkilöstöravintolayritys, jolla on Joutsenmerkittyjä ravintoloita. Vahvat ympäristöarvot tukevat myös työhyvinvointia.

Suomalaisen lounas- ja henkilöstöravintolayritys Antellin Helsingin Akavatalossa sijaitsevalle ravintolalle on myönnetty Joutsenmerkki. Antellilla on myös kaksi muuta Joutsenmerkki-ravintolaa: Lempäälässä sijaitseva Antell Kiilto ja Turussa sijaitseva Antell Aino.

Joutsenmerkkiä hakevilta ravintoloilta vaaditaan esimerkiksi, että käytössä olevista kemikaaleista kaikkien on oltava ympäristömerkittyjä. Ravintoloiden tulee kiinnittää erityistä huomiota energian ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, tehokkaaseen vedenkäyttöön sekä lajitteluun materiaalien kierrätyksen ja luonnonvarojen kestävän käytön varmistamiseksi. Lisäksi päivittäisessä käytössä on oltava vähintään 13 eri luomutuotetta.

Antell Akavatalossa keskitytään erityisesti luomutuotteiden määrän kasvattamiseen ja ruokahävikin hallintaan. Ruokalistojen suunnittelussa ja hävikin hallinnassa Antell hyödyntää innovatiivista ATSO-tekoälysovellustaan. ATSOa hyödynnettiin hiljattain myös Antell Ainon ilmastolounaspilotissa.

– Antell tekee edistyksellistä työtä ympäristöystävällisyyden eteen, ja heidän matkaansa on ollut ilo seurata. Yhteistyömme on sujunut erinomaisesti. Ruokahävikin minimoiminen ja ruoan koko elinkaari on ravintoloiden ympäristöystävällisyystavoitteissa isossa roolissa, ja Antell on tässä todellinen edelläkävijä, kertoo Joutsenmerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen.

Monipuolista työtä ympäristön ja työhyvinvoinnin eteen

Joutsenmerkin kunnianhimoiset kriteerit luovat kattavan pohjan ympäristötyölle. Ravintolan Joutsenmerkki varmistaa asiakkaille sen, että ruokailu työpäivän aikana ei luo turhaa lisäkuormitusta ympäristölle.

– Akavatalon osakkaista lähes kaikilla on WWF:n Green Office -merkintä. Osakkaamme peräänkuuluttavat vastuullisuutta kaikilta toimijoilta ja sopimuskumppaneilta. Siksi ympäristömerkitty henkilöstöravintola ja ympäristöystävällisyyteen panostava yhteistyö Antellin kanssa on meille ylpeyden aihe, sanoo Kiinteistö Oy Akavatalon toimitusjohtaja Asko Lampsijärvi.

Antell on ainoa Suomessa toimiva henkilöstöravintolayritys, jonka ravintoloille on myönnetty Joutsenmerkki. Tulevaisuudessa Antell suunnittelee hakevansa Joutsenmerkkiä useammalle ravintolalleen.

– Työhyvinvoinnin näkökulmasta merkittävää on ravinnon vaikutus työtehoon ja vireyteen, jota esimerkiksi monipuolinen kasvisruoka tukee. Lisäksi ravintolassa käytetyt kemikaalit ovat turvallisia niin ihmisille kuin luonnolle. Ekologisuus tukee asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja teknologinen kehitys ja tekoäly avaavat meille uusia mahdollisuuksia vastuullisuustyöhön, summaa Antellin vastuullisuustyöstä vastaava kehityspäällikkö Karoliina Hannula.