Ympäristölle paremmat yöunet Joutsenmerkityssä Jensen-sängyssä

Hyvät yöunet ympäristöä unohtamatta – siinä Jensenin salaisuus. Perinteisen norjalaisen sänkyvalmistajan Joutsenmerkittyjä tuotteita viedään jo ympäri Eurooppaa. 

Arjen kiireiden ja jatkuvien ärsykkeiden keskellä unen ja levon määrästä halutaan huolehtia. Samaan aikaan ihmiset haluavat pitää parempaa huolta myös ympäristöstä. Jensen huomioi näistä tarpeista molemmat. 

Jensen aloitti toimintansa jo vuonna 1947 Norjan Svelvikissä, jossa yrityksen tehdas edelleen sijaitsee. Jensen oli edelläkävijä kehittäessään nykyaikaisia sänkyjä, joissa huomioitiin niin nukkumismukavuus kuin vaativat ilmasto- ja ympäristövaatimukset.  

– Kestävä kehitys on aina ollut meille Jensenillä tärkeää. Vuonna 2006 saimme ensimmäistä kertaa Joutsenmerkin. Merkki osoittaa tuotteen kuuluvan ympäristön kannalta tuoteryhmänsä parhaimmistoon. Siihen joukkoon kuulumista myös me pidämme tärkeänä, kertoo Jensenin toimitusjohtaja Jan Trygve Jensen

Joutsenmerkki on tyypin I ympäristömerkki, joka noudattaa ISO 14024 -standardia. Se tarkoittaa näiden ympäristömerkkien olevan vapaaehtoisia, useisiin kriteereihin ja elinkaariajatteluun perustuvia riippumattoman tahon sertifioimia merkintöjä, joiden kriteerejä myös uudistetaan säännöllisesti.  

Jensenin tehdas on sijainnut Norjan Svelvikissä vuodesta 1947.

Joutsenmerkki ympäristölle parempia valintoja helpottamassa 

Ympäristöstä puhuttaessa keskustellaan usein raaka-aineiden säästeliäästä käytöstä sekä haitallisten kemikaalien rajoittamisesta. Kuluttajan on kuitenkin vaikea arvioida näitä tekijöitä kaupan hyllyllä. 

– Kestävä kehitys on laaja ja monimutkainen teema, jota kuluttajien voi olla vaikea ymmärtää. Joutsenmerkin kriteereissä huomioidaan tuotteiden ja palveluiden ympäristövaikutukset kokonaisvaltaisesti, mikä helpottaa kuluttajien mahdollisuuksia tehdä ympäristölle parempia valintoja. Lisäksi Joutsenmerkki helpottaa myös ympäristötyöstä viestimistä, Jan Trygve Jensen toteaa. 

Jensenin Joutsenmerkityissä sängyissä huomioidaan vaativat ympäristövaatimukset ja nukkumismukavuus.

Jensen on menestynyt kotimaassaan Norjassa, mutta yritys on aloittanut jo varhain viennin muihin Pohjoismaihin. Lisäksi Jensenin tuotteita myydään laajemmin Euroopassa kuten Alankomaissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa, mutta myös Euroopan ulkopuolella Etelä-Koreassa. Nykyään noin 40 prosenttia Jensenin liikevaihdosta tuleekin viennistä. Sänkyjä, jotka on valmistettu ympäristö huomioiden, arvostetaan siis eri puolilla maapalloa ja kuluttajien ympäristöarvot tulevat todennäköisesti entistä enemmän keskiöön myös tulevaisuudessa. 

Jensen

  • Perustettu vuonna 1947 
  • Kaikki tuotanto tapahtuu Svelvikissä Norjassa 
  • 130 työntekijää 
  • Liikevaihto 600 miljoonaa Norjan kruunua, josta noin 40 % tulee viennistä 
  • Kaikki sänkytuotteet ovat Joutsenmerkittyjä