Rakennusnosturi ja puita

Webinaari: Joutsenmerkki uudis- ja korjausrakentamisessa

Millainen on Joutsenmerkitty uudisrakennus? Entä mitä merkki tarkoittaa korjausrakentamisessa? Tervetuloa Ympäristömerkintä Suomen webinaariin tutustumaan Joutsenmerkittyyn rakentamiseen!

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden tunnetuin ja erittäin arvostettu ympäristömerkki. Se voidaan myöntää kymmenien erilaisten tuotteiden ja palvelujen lisäksi myös rakennuksille. Suomessa Joutsenmerkittyjä rakennuksia onkin jo kymmeniä, Pohjoismaissa kaikkiaan jo toista tuhatta.

Joutsenmerkityn korjausrakentamisen uusi kriteeriversio on juuri julkaistu, ja uudisrakentamisen kriteerejä päivitettiin vuonna 2023. Nyt tuoteryhmiin on lisätty myös uusia rakennustyyppejä, joten merkin hakeminen on mahdollista yhä useammille rakennuksille, asuin- ja opetusrakennusten lisäksi esimerkiksi toimistoille, hotellirakennuksille ja palvelutaloille.

Torstaina 23.5.2024 klo 9.00–10.00 järjestettävässä webinaarissa esitellään Joutsenmerkin viimeisimpiä kriteerejä sekä uudis- että korjausrakentamiselle. Mitä hyötyjä Joutsenmerkki tarjoaa, mitä sen saavuttaminen vaatii ja miten hakemusprosessi etenee?

Webinaarissa kuullaan myös Helsingin kaupungin rakennushankkeiden ympäristötavoitteista ja vastikään valmistuneesta Joutsenmerkitystä päiväkoti Soittajasta.

Ohjelma

  • Joutsenmerkki ja Ympäristömerkintä Suomi lyhyesti
    Mikael Heiskanen, viestintäasiantuntija, Ympäristömerkintä Suomi
  • Joutsenmerkki uudis- ja korjausrakentamisessa
    Heidi Vaarala, johtava asiantuntija, Ympäristömerkintä Suomi
  • Ympäristömerkitty rakentaminen julkisen hankkijan näkökulmasta
    Haastattelussa Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Tilat-palvelun kehittämispäällikkö Marianna Tuomainen

Webinaaritallenne

Tallenne webinaarista on katsottavissa tällä sivulla 6.6.2024 asti. Kiitos osallistujille!

Hyväksy seuraavat evästeet, jotta voit katsoa videon: statistics, marketing.