Värikkäät ja tilatehokkaat Kivikko-istuimet piristävät talvea

Kivikko-istuin on yksi Iskun neljästä Joutsenmerkitystä huonekalusta. Myös Ympäristömerkinnän toimistolla iloitaan ekologisista Kivikko-istuimista.

Elinkaariajattelua noudattavan istuimen päämateriaali on vaahtomuovituotteiden hukka- ja leikkuupaloista syntynyttä ylijäämämateriaalia. Myös Kivikon valmistuksessa syntyvä hukkamateriaali palautuu takaisin tuotantoprosessin materiaaliksi. Tuotteen muotoilussa on optimoitu materiaalin käyttö huomioimalla tuotteen eri istuimien koot niin, että sen kuljettaminen on mahdollisimman tilatehokasta.

Kivikko on julkisiin tiloihin tarkoitettu kaluste, jolla luodaan vapaamuotoisia huonekaluryhmiä. Istuimen erimuotoisia ja -korkuisia paloja voidaan käyttää pienempinä tai suurempina kokonaisuuksina, jolloin tilaan muodostuu maisemallinen istuinkalustekokonaisuus käyttötarpeen mukaisesti.

Myös Ympäristömerkinnän toimistolla iloitaan ekologisista Kivikko-istuimista.

– Pyrimme hankkimaan mahdollisimman paljon Joutsenmerkittyjä tuotteita ja palveluja tänne toimistolle. Istuimet ovat tuoneet käytävälle iloista ilmettä, ja niitä on helppo siirrellä paikasta toiseen, toimitusjohtaja Riikka Holopainen kertoo.

Isku on saanut Joutsenmerkin neljälle tuotteelleen: kahdelle Tendo-toimistokaapille, Lightness-asiakastuoleille, Matrix I -työpöydälle sekä Kivikko-istuimelle.

Joutsenmerkityissä huonekaluissa:

  • vaatimuksia on asetettu sertifioidun, kestävän puuraaka-aineen ja/tai suurelta osin kierrätetyn raaka-aineen käytölle
  • formaldehydipäästöjä on rajoitettu levyissä
  • ympäristölle ja terveydelle haitallisten aineiden määrää on minimoitu
  • ilmasto- ja energiavaikutukset ovat alhaisemmat
  • materiaaleja kierrätetään
  • on korkea laatu ja hyvät käyttöominaisuudet

Voit tutustua kriteereihin tarkemmin täällä.