Uudistettu Scandic Vaasa avaa ovensa Joutsenmerkittynä

Uusitun Scandic Vaasan avajaisia vietetään tänään 10. huhtikuuta. Lasipintaiseen hotellitorniin rakennettiin 55 uutta huonetta, ja hotellin huonekapasiteetti lähes kaksinkertaistui. Scandic Vaasa on kaupungin ensimmäinen hotelli, joka on saanut Joutsenmerkin.

Scandic Vaasan kahdeksankerroksinen tornihotelli avataan tänään 10. huhtikuuta. Lähes kaikki hotellihuoneet on jo varattu viikonlopuksi.

– Koko hotelli on muutamaa huonetta lukuun ottamatta myyty täyteen. Kiinnostusta uusia huoneita ja kokoustiloja kohtaan on riittänyt, Scandic Vaasan hotellinjohtaja Pia Lehtilä kertoo.

Scandic Vaasan hotellissa on huomioitu myös kestävä kehitys. Pohjoismainen ympäristömerkki on monipuolisen ympäristötyön ansiota.

– Hotelli pyrkii aktiivisesti vähentämään energian- ja vedenkulutusta sekä jätemääriä. Jätteiden lajittelu on tehokasta. Tärkeää on myös kemikaalien käytön vähentäminen ja ympäristömerkittyjen tuotteiden käytön lisääminen, Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen kertoo.

Lehtilä kertoo, että kestävä kehitys on osa kaikkia Scandic Vaasan toimintoja, joita tiimin jäsenet toteuttavat työssään joka päivä.

– Joutsenmerkin saaminen on upea palkinto hyvästä työstä, jota olemme tehneet ympäristön eteen.

Huonevalikoima laajentui

Hotellin kapasiteetti kasvoi uudistuksen jälkeen 68:sta huoneesta yhteensä 123:een huoneeseen. Lähes kaksinkertaistunut huonemäärä palvelee entistä paremmin Vaasan alueen elinkeinoelämää. Etenkin vapaa-ajan reissaajien ja työmatkustajien määrä on nousussa.

– Vapaa-ajan matkustuksen odotetaan kasvavan etenkin Ruotsin puolelta hyvien laivayhteyksien ansiosta, Lehtilä sanoo.

Hotellihuoneiden lisäksi uuteen rakennukseen valmistui kuntosali. Uudistuksen ansiosta myös hotellin huonevalikoima on laajentunut.

– Päärakennuksen puoleiset huoneet ovat erityisen tilavia, ja suurimmassa osassa on oma sauna ja poreamme. Uuden puolen huoneiden sisustus on moderni ja valoisa. Etenkin ylempien kerrosten huoneista avautuu hienot näkymät Vaasan keskustaan, Lehtilä kertoo.

Vanhan postitalon tiloihin 400 neliötä kokoustilaa

Päärakennukseen valmistui uudistuksen aikana täysin uusi, 400-neliöinen kokousosasto.

– Tilassa voidaan järjestää suurimmillaan vaikkapa sadan hengen cocktail-tilaisuus. Kokousosasto voidaan myös jakaa yhteensä viiteen erilliseen huoneeseen. Suurimmat kokoustilat ovat käytössä heti avajaispäivästä lähtien, Lehtilä sanoo.

Uusissa kokoustiloissa on käytetty langatonta kuva- ja ääniteknologiaa, ja esimerkiksi valkokankaan lisäksi muutamasta huoneesta löytyy suuri, interaktiivinen näyttö.

Hotellin vastaanotto, baari ja ravintola Qvarken jatkavat toimintaansa päärakennuksessa. Myös aamiainen tarjoillaan päärakennuksen puolella sijaitsevassa aamiaissalissa.