Uudelle Scandic Helsinki Airportille Joutsenmerkki

Pohjoismaiden suurin hotelliketju Scandic avasi 12.3. uuden hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Avajaispäivänä hotelli sai pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin.

Joutsenmerkki osoittaa, että hotelli tekee kokonaisvaltaista ympäristötyötä.

– Hotelli pyrkii aktiivisesti vähentämään energian- ja vedenkulutusta sekä jätemääriä. Jätteiden lajittelu on tehokasta. Tärkeää on myös kemikaalien käytön vähentäminen ja ympäristömerkittyjen tuotteiden käytön lisääminen, kertoo Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen.

Hotellin ravintolassa on tarjolla päivittäin kasvisruokaa, runsaasti luomutuotteita ja vastuullisia kalatuotteita. Pääraaka-aineiden alkuperä tulee olla tunnettu. Hotellin henkilökunta on saanut koulutuksen ja se on motivoitunut sekä sitoutunut ympäristötyöhön.

Scandic Helsinki Airport -hotellin johtaja Meri Palletvuori uskoo, että lentokentän läheisyydessä sijaitsevia hotelleja tarvitaan juuri nyt, kun lentoaseman matkustajamäärät kasvavat.

– Viime vuonna lentoaseman kautta kulki yhteensä 18 miljoonaa matkustajaa, Palletvuori kertoo.

Lentoaseman laajennustöiden valmistumisen jälkeen Helsinki-Vantaan matkustajamäärä saattaa jopa kaksinkertaistua. Kaikkein nopeimmin kentällä kasvaa aasialaisten matkustajien määrä.

Aamiainen mukaan lennolle ja tapaaminen sellissä

Uudessa Scandic Helsinki Airport -hotellissa on 150 huonetta, joista 40 on erityisesti perheille ja suuremmille seurueille soveltuvia neljän hengen huoneita. Á la carte -ravintola tarjoilee modernia skandinaavista ruokaa ja palvelee vierailijoita aamusta iltaan. Arkipäivisin ravintolasta saa myös lounasta. Varhainen aamiainen on tarjolla puoli neljästä alkaen.

– Jos lento lähtee todella aikaisin aamulla, voi hotellin vastaanotosta tilata mukaan valmiiksi pakatun aamiaisen, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuus ovat perinteisestä poikkeavat kokoustilat, joiden sisustuksessa on huomioitu myös rakennuksen historia.

– Hotelli on kunnostettu osittain entisiin poliisin tiloihin. Päätimme säilyttää tämän osan historiaa: yksi pienistä kokoustiloista on sisustettu muistuttamaan selliä, Palletvuori kertoo.