Biotherm Waterlover Sun Milk - Joutsenmerkitty aurinkovoide

Turvallista suojaa auringon varjopuolilta – Joutsenmerkki Biothermin aurinkovoiteelle

Ympäristömerkittyjen aurinkovoiteiden valikoima kasvaa. Biotherm Waterlover Sun Milk SPF30 ja SPF50 -voiteille on myönnetty Joutsenmerkki.

Aurinkovoiteet suojaavat ihoa. Moni kuitenkin pohtii niiden muita mahdollisia terveysvaikutuksia. Imeytyvätkö ne verenkiertoon? Jos imeytyvät, onko siitä haittaa? Vastaus voi olla ei, luultavasti ei tai ehkä, riippuen voiteen käyttötavoista ja tarkemmasta sisällöstä.

Varmaa on kuitenkin se, että voide on joka tapauksessa auringossa palamista turvallisempi vaihtoehto.

Mutta entäpä ympäristö? Aurinkovoiteissa huomio kääntyy erityisesti auringon säteilyltä suojaaviin UV-suodattimiin. Monilla yleisesti käytetyillä suodattimilla – kuten esimerkiksi oksibentsonilla ja sinkkioksidilla – on todettu olevan vesieliöille haitallisia vaikutuksia.

Joutsenmerkityllä aurinkovoiteella suojautuessa ei joudu ojasta allikkoon – eikä haitallisimpia UV-suodattimia vesistöihin. Merkin ansainnut aurinkovoide täyttää tiukat vaatimukset esimerkiksi hajusteiden, säilöntäaineiden ja UV-suodattimien turvallisuudesta sekä ympäristölle että terveydelle. Hormonitoimintaa häiritseviksi epäiltyjä ainesosia ei tuotteissa sallita.

Uusimpana tulokkaana merkin on saanut L’Orealin Biotherm Waterlover Sun Milk -aurinkovoide. Kymmenen vuoden kehitystyön ja 200 erilaisen koostumuksen testauksen lopputulos on myös pakattu ympäristö huomioiden. Pakkaukset ovat kierrätykseen kelpaavaa kierrätysmuovia, eli kierrätäthän ne vielä uudelleenkin!