Familon Joutsenmerkki sänky

Tammikuun merkkituote: Familon-vuoteet ja -patjat

Millainen on mielikuvasi hotellisängystä? Kyllä – sopivan pehmeä, jossa on levollista nukkua. Moni hotellisänky kotimaassa on Familonin valmistama ja ne ovat Joutsenmerkittyjä.

Familon on ensimmäinen suomalainen vuodevalmistaja, jonka tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki. Merkki kattaa ammattipuolelle – mm. hotelleille, laivoille ja sairaaloille  – valmistettavat Familon-tuoteperheen joustinsängyt ja -patjat, sijauspatjat sekä erikoispehmustepatjat.

– Familon-tuotteet valmistetaan tammikuusta 2017 lähtien Pärnussa, jossa yhtiön melko uudella ruotsalaisella omistajalla on tähän tarkoitukseen sopivat tehtaat. Kaikki Familon-tuotteet suunnitellaan ja testataan jatkossakin Suomessa, jossa hyviä unia on tutkittu jo pitkään, Business Unit Manager Sofia Björk kertoo.

Tarkoin valvottu tuotanto

Koko Familonin tuotanto noudattaa laatu-, ympäristö- ja tuoteturvallisuusjärjestelmiä, joita vaaditaan myös yhteistyökumppaneilta.

Familonin vuodetuotteet verhoillaan ja päälliset ommellaan käsityönä. Joustinsänkyjen ja -patjojen jousistot valmistetaan erikoishiiliteräksestä ja jokainen jousiston jousi lämpökarkaistaan mahdollisimman hyvän kestävyyden aikaansaamiseksi.

Tarkoin valvottu tuotanto takaa tuotteiden laadun. Tuotteiden ja materiaalien laatua valvotaan ja testataan säännöllisesti valmistuksen eri vaiheissa. EN-standardien mukaiset kestotestit, paloturvallisuustestit ja pesutestit ovat osa valvottua tuotantoa.

Familonissa tiedetään 50 vuoden kokemuksella, millaisista sängyistä suomalaiset ja esimerkiksi ruotsalaiset pitävät.

– Suomalaisia miellyttävät ryhdikkäät ja napakammat sängyt. Ruotsalaiset taas pitävät pehmeämmistä ja upottavimmista sängyistä, tuoteryhmäpäällikkö Hanna Salama kertoo.

Joutsenmerkki kertoo

  • sängyn tai patjan valmistuksessa käytettyjen materiaalien olevan ympäristöystävällisiä ja käyttäjälle mahdollisimman turvallisia
  • puuraaka-aineen tulevan kestävästi hoidetusta metsästä
  • vuoteen kestävyyden olevan testattu
  • sängyn sisältämien puupohjaisten levyjen olevan energiatehokkaasti valmistettuja
  • ettei sänky tai patja sisällä bromipohjaisia palonestoaineita
  • tuotteen olevan helposti kierrätettävissä