Joutsenmerkityn Scandic Grand Central Helsingin Classic double -huone

Scandic Grand Central Helsinki -hotellille myönnettiin Joutsenmerkki

VR:n entiseen toimistorakennukseen saneeratulle Scandic Grand Central Helsinki -hotellille myönnettiin tällä viikolla Joutsenmerkki. Viime vuonna uudistetuissa hotellien ja majoituspalvelujen kriteereissä on sekä tiukennuksia että täysin uusia vaatimuksia.

Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin, koska sen tiukat kriteerit haastavat ympäristötyössä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää, tarjotaan runsaasti kasvis- ja luomuruokaa, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita ja pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena.

– Koska kyseessä on historiallinen ja suojeltu rakennus, jännitimme, täytämmekö Joutsenmerkin kriteerit. Lopulta pisterajat ylittyivät reilusti, iloitsee Scandic Grand Central Helsingin hotellinjohtaja Satu Järvelä.

– Työläs mutta opettavainen hakuprosessi kesti viisi kuukautta, kommentoi hakuprosessia vetänyt Housekeeping Manager Heli Turunen.

– Varsinainen työ alkaa tästä. Olemme valinneet jatkuvan kehittämisen projekteiksi ensi vuodelle ruokahävikin ja kierrättämisen. Ympäristöasiat tulevat jatkossa painottumaan hotellin toiminnassa entistäkin enemmän, ja koko tiimi pääsee mukaan ympäristötyöhön.

VR:n entisiin tiloihin Helsingin päärautatieaseman yhteyteen rakennettu Grand Central avattiin keväällä 2021.

Tavoitteena Joutsenmerkki kaikille Scandic-hotelleille

Scandicin tavoitteena on hakea Joutsenmerkkiä kaikkiin hotelleihin vuoden 2023 loppuun mennessä. Tällä hetkellä 80 prosentilla hotelleista on Joutsenmerkki. Suomessa Joutsenmerkittyjä Scandicin ja Hiltonin hotelleja on uusimman lisäyksen myötä 24.

– Scandicin sitoutuminen Joutsenmerkkiin on koko alalle merkittävä ja suuntaa näyttävä ympäristöteko. Scandic Grand Centralissa merkin vaatimuksiin on perehdytty syvällisesti ja henkilökunta on innoissaan mukana ympäristötyössä. Se näkyy myös pienissä yksityiskohdissa. Keskellä kaupunkia luonnon monimuotoisuuskin on huomioitu hienosti sisäpihan pölyttäjäystävällisillä istutuksilla, hotelli- ja ravintola-alan asiantuntija Malin Lindfors Joutsenmerkiltä sanoo.

Pohjoispäädyn uudisosa yhdistää vanhan rakennuksen siivet toisiinsa.