Saimaa Holidayn myyntivalttina ympäristö

Saimaa Holidayn lomakeskukset Järvisydän sekä Oravi ovat saaneet Joutsenmerkin.

Lomakeskusten väliin jäävä Linnansaaren kansallispuisto on Saimaa Holidayn ehdoton myyntivaltti. Myös saimaannorpan läheisyys ja tärkeys on otettu toiminnassa huomioon jo pitkään. Nyt ympäristöystävällinen toiminta on sertifioitu Joutsenmerkillä.

– Asiakkaamme ovat yhä valistuneempia ympäristöasioista. Ympäristöystävällisen toiminnan merkitys on nyt aikaisempaa konkreettisempi, kun meillä on näyttää Joutsenmerkki-sertifikaatti asiakkaillemme, kertoo Saimaa Holidayn Joutsenmerkki-muutoksen toteuttanut Ville Lassila.

– Joutsenmerkki sopi meille parhaiten ympäristöystävällisen toiminnan mittariksi. Sen kriteerit ovat selkeät, ja toiminnan sopivuutta merkin saamiseksi voi arvioida numeroiden kautta, Ville Lassila kertoo.

Hakuprosessi ajoittui kesälomien aikaan. Lisäksi Joutsenmerkkiin sopivan toiminnan mittaaminen vaati ajoittain tarkkaa paneutumista asiaan.

– Jouduin pohdiskelemaan paljon, miten arviointi pitää suorittaa ja millainen arviointi on hyväksyttävää.

Joutsenmerkin saaminen edellytti Saimaa Holidaylla joitakin muutoksia käytäntöihin, mutta kriteerien täyttäminen sujui kaiken kaikkiaan hyvinkin luontevasti.

– Meillä on ollut onneksi jo valmiiksi ympäristöasiat pitkälti kunnossa. Huoneisiin lisäsimme enemmän mahdollisuuksia kierrättää jätteitä. Nyt kierrätys on entistä kokonaisvaltaisempaa ja tehokkaampaa, Lassila kertoo.

Maalämpöä ja aurinkoenergiaa

Ympäristöystävällisyys on läsnä lomakeskusten jokapäiväisessä arjessa, vaikka se ei aina näkyisikään ulospäin. Lämmitys tuotetaan maalämmöllä sekä aurinkoenergialla ja siivoukseen käytetään ympäristömerkittyjä tuotteita. Tarjoiltava ruoka on vastuullisesti tuotettua ja pääraaka-aineiden alkuperästä kerrotaan asiakkaille.

Henkilökunta on saanut koulutusta ja tietoa Joutsenmerkistä, ja se on ollut mukana muutoksessa kestävään suuntaan.

Ville Lassila korostaa, että Joutsenmerkki on Saimaa Holidaylle tärkeä tunnustus.

– Merkki antaa turvan ja ohjaa työtämme niin, että voimme kehittää ympäristönäkökulmaa kokonaisvaltaisesti yrityksessämme. Joutsenmerkki viestii myös siitä, että tämä paikka on juuri niin ympäristöystävällinen kuin sen pitääkin olla.