SINI-puhdistusainetablettien starttipakkaus sisältää myös uudelleentäytettävän suihkepullon. Kuva: Sinituote Oy

Puhtautta pienessä pakkauksessa – SINI-puhdistusainetableteille Joutsenmerkki

Sinituote Oy lanseeraa maailman ensimmäiset Joutsenmerkityt siivousainetabletit. Veteen liuotettava tabletti on kevyt kuljettaa ja samalla pakkausmateriaaleja säästyy.

Joutsenmerkittyyn SINI-puhdistusainesarjaan kuuluu kolme erilaista tablettia: greipiltä tuoksuva yleispuhdistusaine, sitruunainen keittiöpintojen puhdistusaine ja laventelin tuoksuinen kylppärin puhdistaja. Joutsenmerkki takaa, että tuotteet täyttävät tiukat vaatimukset ympäristölle vaarallisista kemikaaleista. Puhdistusaineen on myös oltava käyttötarkoituksessaan tehokas.

Merkki edellyttää tehokkuutta myös pakkausmateriaaleilta, ja tablettimuotoisessa puhdistusaineessa pakkausmateriaalia tarvitaankin poikkeuksellisen vähän.

– Sinituote on valmistanut siivousvälineitä kierrätysmuovista jo vuodesta 2018, ja nyt jo lähes 50 prosenttia kaikesta käyttämästämme muovista on kierrätettyä. Mutta pelkkä kierrätys ei riitä vaan muoviroskan määrää pitää myös vähentää. Uusilla tuoteinnovaatioilla, kuten puhdistusainetabletilla, voi olla iso vaikutus kotitalouksien muovipakkausjätteen vähentämiseen, Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz sanoo.

SINI-puhdistusaineiden starttipakkaukseen kuuluu käyttöä kestävä suihkepullo sekä kaksi puhdistusainetablettia. Täydennystä saa kahden tabletin pakkauksissa. Tabletit valmistetaan Sinituotteen tehtaalla Kokemäellä.

SINI-puhdistusainetableteista saadaan käyttövalmista pesuainetta liuottamalla tabletit lämpimään hanaveteen. Alkuperäinen kuva: Sinituote Oy
Uudelleentäytettävän suihkepullon ja hanaveteen liuotettavien puhdistusainetablettien avulla muovia kuluu rutkasti vähemmän.

Tehokasta puhdistusta biohajoavilla aineilla

Biohajoava puhdistusaine pilkkoutuu luonnossa pienemmiksi yhdisteiksi – kuten vedeksi, hiilidioksidiksi ja erilaisiksi mineraalisuoloiksi, ja on siten ympäristöystävällinen.

Puhdistusainetableteissa ainesosat on tiivistetty pieneen kokoon ja puhdistavat ainesosat ovat tehokkaita. Turvallisuus ja tehokkuus ovatkin edellytyksiä Joutsenmerkin saamiselle.

– Kemikaaliturvallisuus on aina ollut tärkeä osa Joutsenmerkin kriteerejä ja vaatimuksia tiukennetaan säännöllisesti. Myös tuotteiden laadusta huolehditaan eli esimerkiksi puhdistustehon on oltava hyvä kohtuullisella annostelulla, Joutsenmerkin asiantuntija Mari Åkerberg sanoo.

Merkin tiukoissa ympäristökriteereissä huomioidaan kemikaalien lisäksi paljon muutakin.

– Joutsenmerkki tarkastelee tuotteiden ympäristövaikutuksia koko elinkaaren ajalta, raaka-aineista tuotantoon, tuotteiden käyttöön ja lopulta kierrätykseen. Yksi hyvä ominaisuus ei siis vielä riitä merkin saamiseen. Puhdistusaineissa korostuu tietenkin kemikaaliturvallisuus, mutta esimerkiksi kestävästi tuotetuille uusiutuville raaka-aineille, tuotteen tehokkuudelle ja pakkauksille asetetuilla vaatimuksilla säästetään myös arvokkaita luonnonvaroja, Åkerberg kertoo.

Suihkutettavilta tuotteilta edellytetään myös vaahdottavaa sumutinta, joka vähentää aerosolien leviämistä muualle kuin puhdistettavaan pintaan.

Sinituote investoi kotimaiseen tuotantoon

Puhdistusainetabletit ovat luonnollinen jatke aikaisemmille SINI-siivousvälineille, joiden avulla Sinituote on jo vuosikymmeniä pyrkinyt vähentämään kertakäyttöisen muovijätteen määrää. Vaihtopäätiskiharjojen ja -wc-harjojen avulla on säästetty turhaa muoviroskaa jo yli 788 000 kiloa.

– Investointien ja automatisoinnin takia pystymme pitämään tuotteemme kilpailukykyisinä ja tuotanto pystytään säilyttämään kotimaassa. Meillä on vahva osaaminen ja tuotekehitys Suomessa, jonka ansiosta olemme voineet investoida nyt ensimmäisenä Suomessa puhdistusainetablettien valmistukseen, Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz lisää.

Lue lisää SINI-puhdistusainetableteista Sinituotteen sivuilta!

SINI puhdistustablettien täyttöpakkaukset. Alkuperäiset kuvat: Sinituote Oy