Siivous- ja puhtauskemikaalien Green Deal -kriteerien julkaisutilaisuus 28.9.2021. Kuva: Motiva

Parempia hankintoja päiväkoteihin: Siivous- ja puhtauskemikaalien Green deal

Hankintayksiköiden vapaaehtoisella sopimuksella pyritään vähentämään haitallisia aineita päiväkotiympäristössä. Uudet hankintoja ohjailevat kriteerit julkaistaan KEINO-osaamiskeskuksen webinaarissa.

Turvallisten ja ympäristöä vähemmän kuormittavien siivous- ja puhtauskemikaalien hankintakriteerit julkaistaan KEINOn webinaarissa 28.9.2021 klo 9–10.

Kriteerien julkistustilaisuudessa on mukana myös Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki. Hankintakriteerejä esittelee Ympäristömerkintä Suomen asiantuntija Mari Åkerberg. Tilaisuudessa kuullaan myös kuullaan myös yhteishankintayksikkö Monetran kokemuksia siivous- ja puhtauskemikaalien hankintakriteerien käytöstä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan täällä. Lisätietoa varhaiskasvatuksen hankintojen green deal -sopimuksesta esimerkiksi ympäristöministeriön sivuilla.

Kemikaalit julkisissa hankinnoissa

Kemikaaleihin ja julkisiin hankintoihin perehdytään myös KEINOn tulevassa webinaarisarjassa lokakuussa. Webinaareissa hankkijoita opastetaan kemikaaleista, niiden vaaratekijöistä, roolista julkisissa hankinnoissa ja lainsäädännöstä.

Ensimmäisessä osiossa 7.10.2021 perehdytään yleisesti kemikaaleihin sekä niiden vaikutuksiin ympäristöön ja ihmisiin. Toisessa osiossa 25.10.2021 luodaan katsaus kemikaalihankintoihin liittyvään lainsäädäntöön ja kemikaalien huomioimiseen julkisissa hankinnoissa.