Nyt voi grillata Joutsenmerkityillä grillihiilillä

Kesän grillijuhlista voi nyt tehdä entistä ympäristöystävällisemmät. Rainbow grillihiilet ja grillibriketit ovat saaneet Suomessa ensimmäisenä Joutsenmerkin.

Tuotteita myydään S-ryhmän marketeissa, Kodin Terroissa ja S-raudoissa.

Joutsenmerkki vaatii, että grillihiilien puuraaka-aineiden on tultava kestävästi tuotetuista ja tarkastetuista lähteistä. Käytetty puu ei saa olla Joutsenmerkin kiellettyjen puulajien listalla. Tällä varmistetaan, ettei uhanalaisia trooppisia puita ole käytetty tuotannossa.

S-ryhmän grillihiilien raaka-aineena käytetyn puun alkuperä tunnetaan hyvin. Rainbow Joutsenmerkityt grillihiilet on valmistettu eurooppalaisista lehtipuulajeista.

– S-ryhmälle on tärkeää, että tuotteessa käytetty raaka-aine tulee kestävistä lähteistä ja tuotteet ovat laadukkaita. Haluamme myös viestiä tästä meidän asiakkaillemme. Grillihiilien osalta Joutsenmerkin vaatimuksissa yhdistyy vastuullisuus ja laatu, tuotelaatupäällikkö Pia Riilas S-ryhmän vähittäiskaupasta toteaa.

Joutsenmerkityt grillihiilet ovat hyvä valinta monella tapaa, sillä markkinoilla on myytävänä grillihiiliä, joiden alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa. Nämä grillihiilet saattavat olla peräisin trooppisilta metsäalueilta Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta, joissa on ongelmana metsien tuhoaminen ja ihmisoikeuskysymykset.

Energiatehokkaita ja laadukkaita

Joutsenmerkittyjen grillihiilien valmistuksen energiankulutus on rajoitettu energiatehokkuuden varmistamiseksi ja ilmastokuormituksen vähentämiseksi.  Energiavaatimus sisältää tiukkoja vaatimuksia fossiilisille polttoaineille kasvihuonepäästöjen takia.

Joutsenmerkittyjen grillihiilien laadulle asetetaan tiukkoja vaatimuksia, joilla minimoidaan palamisenaikaiset terveydelle haitalliset päästöt.