Next Print Joutsenmerkki painolaitos Vesa Routarinne

Tammikuun merkkituote: Next Print painaa ympäristöystävällisesti

Painotalo Next Print on investoinut toiminnassaan ympäristöystävällisiin tekniikoihin ja toimintatapoihin. Pisteeksi i:n päälle painotalo sai Joutsenmerkin.

Painotalo Next Print aloitti toimintansa Helsingin Malmilla syksyllä 2015, kun kaksi painoa yhdistyi. Asiakas saa Next Printistä kaikki painotuotteet käyntikorteista laajapainoksisiin julkaisuihin.

– Päätimme heti hakea Joutsenmerkkiä, koska osa asiakkaista selkeästi vaatii sitä. Lisäksi Joutsenmerkistä on merkittävästi apua uusien asiakkaiden hankinnassa ja julkisissa hankinnoissa, Vesa Nikkilä Next Printin myynnistä kertoo.

Nikkilä on myös vastannut Joutsenmerkin hakemisesta painolle.

Energiankulutus tavanomaista pienempää

Joutsenmerkki asettaa painoille tiukkoja vaatimuksia, jotka koskevat muun käytettyjen papereiden ja kemikaalien laatua ja määrää, painoprosessissa syntyviä päästöjä ja jätteitä, energiankäyttöä sekä työturvallisuutta ja laadunvarmistusta.

Next Printissä kiinteistön ja tuotannon energiankulutus on tavanomaista pienempi. Tuotantotiloissa on led-valaistus.

– Meillä on myös uusi energiaa normaalia vähemmän kuluttava UV-painokone, joka käyttää LED-tekniikkaa, Nikkilä kertoo.

Lähes kaikki painon paperit ovat Joutsenmerkittyjä tai Joutsenmerkin hyväksymiä. Jätteet kerätään kierrätykseen ja jätteenkäsittelyyn.

– Joutsenmerkki ohjaa myös meidän kulutuskäyttäytymistämme. Yrityksemme hankkii Joutsenmerkittyjä wc- ja pesuaineita, joten merkki ruokkii koko Joutsen-yhteisöä, Nikkilä summaa.

Kuva: Pentti Salonen / Julkaisija-lehti (Kuvassa Vesa Routarinne Next Printistä)