Lähiruokaravintola Bistro Sinne Porvoosta sai Joutsenmerkin

Ravintola Bistro Sinne avaa ovensa koronakevään jälkeen 2.6.2020. Porvoon Taidetehtaalla sijaitsevalle ravintolalle on myönnetty Joutsenmerkki, ja sen ruokamanifestina on ympäristövastuullisuus ja kestävä kehitys.

Joutsenmerkitty ravintola ottaa ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon ja täyttää Joutsenmerkin tiukat vaatimukset. Joutsenmerkki edellyttää, että ravintola vähentää energian- ja vedenkulutusta, jätemääriä sekä kemiallisten tuotteiden käyttöä.

– Bistro Sinne on tehnyt hyviä toimenpiteitä energian- ja vedenkulutuksen sekä syntyvän ruokahävikin ja muun jätteen vähentämiseksi. Energiatehokkaiden laitteiden ja valaisimien hankintaan ja energiatehokkaaseen käyttöön kiinnitetään erityishuomiota, Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen kertoo.

Bistro Sinnessä käytettävät astianpesun ja siivouksen kemikaalit ovat Joutsenmerkittyjä ja käyttöön on otettu lisää ympäristömerkittyjä tuotteita kuten lautasliinat ja paperiset käsipyyhkeet.

– On hienoa, että ravintolassa tarjoillaan kasvisruokaa, erityisesti paikallisia ja luomuelintarvikkeita sekä kestävästi pyydettyjä kalatuotteita, Hotulainen sanoo.

Kestävä kehitys keskiössä

– Jatkossa ruokamanifestimme on ympäristövastuullisuus ja kestävä kehitys. Haluamme ottaa vahvasti kantaa ympäristönmuutokseen ja pyrkiä omalla toiminnallamme mahdollisimman järkevään luonnonvarojen hyödyntämiseen, Bistro Sinnen ravintoloihtija, keittiömestari Kai Kallio toteaa.

Paikalliset tuottajat ovat osa Sinnen ekosysteemiä, jossa myös suomalaisella ruokaperinteellä on arvokas merkitys. Tätä tärkeää kulttuuriperimää ravintola haluaa vaalia tulevaisuudessakin.

Kun Bistro Sinne avaa taas ovensa kesäkuun alussa, ravintolassa on tehty merkittäviä muutoksia sisustuksessa, jotta Covid-19 poikkeustilan vaatimukset saadaan täytettyä. Sohvakalusteita on purettu, pöytävälejä harvennettu ja asiakaspaikkoja vähennetty viranomaisvaatimusten mukaisesti.

Kesäkuun aikana avataan myös Bistro Sinnen Pop Up -terassi. Pop up tulee ravintola Fabrikenin terassille Taidetehtaan pihalle ja konsepti tulee olemaan kesäasiakkaille kohdistettua ruokaa ja juomaa.