Versio
6.9
Voimassa
14.6.2016 – 31.12.2025

Hygieniatuotteet

Joutsenmerkittyjen hygieniatuotteiden kriteereissä asetetaan tarkat vaatimukset sille, mitä esimerkiksi vaippoihin tai terveyssiteisiin saa lisätä valmistuksen aikana (kemikaalit, liima, hajusteet, voiteet, värit ym.). Vaatimuksia on myös tuotteen toimivuudelle, tuotetietoteksteille ja valmistajan jätehuollolle.

Joutsenmerkki voidaan myöntää esim. lastenvaipoille, liivinsuojuksille, inkontinenssituotteille (pikkuhousunsuojat, muotovaipat ja teippivaipat), terveyssiteille, tamponeille, pumpulipuikoille, vanutuotteille, hammastikuille, vuodesuojille, poikkilakanoille, vuodevaatteille, pesulapuille ja leikkaustakeille.

Edellä mainittujen lisäksi muut hygieniatuotteiksi arvioitavat kertakäyttötuotteet voidaan erillisen hakemuksen perusteella sisällyttää tuoteryhmään. Tämä koskee vain tuotteita, jotka koostuvat materiaaleista, joille asetetaan vaatimuksia merkin kriteereissä. Pohjoismainen ympäristömerkintä ratkaisee, mitkä uudet tuotteet voidaan sisällyttää tuoteryhmään.

Hygieniatuotteiden kriteereihin eivät kuitenkaan kuulu kosteuspyyhkeet, paperinenäliinat, paperi- tai kestopesulaput, verkkohousut eikä kertakäyttökäsineet. Nämä tuotteet kuuluvat kosmetiikan ja pehmopaperien kriteereihin.

Versio
6.9
Voimassa
14.6.2016 – 31.12.2025

Ota yhteyttä

Ympäristömerkintä Suomen asiantuntija Anna Sahlman
Anna Sahlman asiantuntija Paperituotteet- ja kemikaalit, hygieniatuotteet
Ympäristömerkintä Suomen myyntiasiantuntija Kimmo Kaltio
Kimmo Kaltio kehityspäällikkö asiakkuudet ja sidosryhmät

Sopisiko Joutsenmerkki teille?

Olemme täällä auttamassa, jos sinulla heräsi kysyttävää tai haluat jatkaa keskustelua asiantuntijoidemme kanssa.