Joutsenmerkityn Scandic Helsinki Hubin sisäpiha

Kirjapainotalosta Joutsenmerkitty hotelli – Scandic Helsinki Hub avattu

Scandic Helsinki Hub on muuntautunut 1920-luvun kirjapainorakennuksesta urbaaniksi hotelliksi Helsingin keskustaan, Vanhan kirkkopuiston laidalle. Tänään hotellille luovutettiin uudistuneiden kriteerien mukainen Joutsenmerkki, ensimmäisenä Suomessa.

Hotellin lyömätön sijainti ydinkeskustan ja idyllisen eteläisen Helsingin risteyksessä tarjoaa hotelli- ja tapahtumavieraille tilat ja palvelut rentoon viihtymiseen, ainutlaatuisiin tapahtumiin sekä inspiroivaan työntekoon.

– Olemme iloisia, kun pääsemme avaamaan uutta hotelliamme piristyneessä markkinatilanteessa. Vahvan kotimaan matkailun lisäksi ulkomaalaiset matkailijat ovat palaamassa Helsinkiin ja Suomeen. Lisäksi vilkas kokous-, kulttuuri- ja urheilutapahtumien tarjonta vahvistaa kysyntää, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Yksilöllisiä majoituskokemuksia ja tapahtumatiloja

Hotellissa on säilytetty tyylikkäästi teollisuusrakennuksen historia. Monipuolinen huonevalikoima, loftmaiset huoneet, sisäpihalle avautuvat terassilliset huoneet ja upeat kulmaikkunalliset juniorsuitet tarjoavat yksilöllisiä majoituskokemuksia.

Muovautuvat tilat tarjoavat mahdollisuuksia innovatiivisiin ja luoviin tapahtumiin. Yllätyksellisyyttä ja elämyksiä tapahtumiin sekä juhliin tarjoavat muun muassa monitasoinen tila, sen valmis lava sekä 16-metrinen led-seinä ja huikea kattoikkuna.

– Haluamme, että Scandic Helsinki Hub on paikka, jossa ihmiset ja ajatukset kohtaavat, kertoo hotellinjohtaja Outi Hanhijärvi.

– Toivotamme liki satahenkisen kansainvälisen tiimimme kanssa hotellivieraat, kaupunkilaiset, etätyöläiset ja tapahtumavieraat inspiroitumaan ja rentoutumaan.

Trattoria Il Centro tarjoaa aitoja italialaisia makuja, antipastoja, pastaa, risottoa, grillin antimia sekä kasvisannoksia. Aidossa kivipizzauunissa paistuvat napolilaistyyliset pizzat.

Kestäviä valintoja vuosikymmeniksi eteenpäin

Vastuullisuus on olennainen osa Scandic Helsinki Hub -hotellin toimintaa. Hotellille myönnettiin jo avauksen yhteydessä pohjoismaisen Joutsenmerkin uusien tiukentuneiden kriteerien mukainen ympäristösertifikaatti, joka huomioi monipuolisesti toiminnan ympäristövaikutuksia.

Ympäristösertifioinnin mukaisesti hotelli kiinnittää huomiota muun muassa energian- ja vedenkulutukseen, käytettävät kemikaalit ovat ympäristömerkittyjä ja jätteet lajitellaan jätejakeiden mukaisesti. Aamiaisella on tarjolla luomutuotteita sekä kasvipohjaisia tuotteita ja hotellissa panostetaan ruokahävikin torjuntaan.

Kestävän kehityksen periaatteet ovat ohjanneet myös hotellin suunnittelua. Rakennuksesta löytyy alkuperäisiä elementtejä. Kalusteissa ja tekstiileissä on valittu materiaaleja, jotka kestävät kulutusta, ikääntyvät hyvin ja sallivat ajan patinan. Uusissa hankinnoissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja, kuten muovipulloja ja tekstiilien leikkuujätettä.

Scandic Helsinki Hubissa on 352 huonetta, moneen makuun ja erilaisiin tarpeisiin.